- Većina nas voli okus kolača od sira, Nutelle, ali i čokoladnog likera Baileysa koji su, kad se spoje, savršena kombinacija
- Upravo ti zato donosimo recept za najfinije browniese koji će oduševiti sve koji ih okuse
- Za pripremu ti neće biti potrebno puno vremena, a konačni rezultat će ti uljepšati dan
Ususret blagdanima, ove godine smo još i više u potrazi za ukusnim receptima koji nam neće oduzeti puno vremena, a oduševit će okusom. Ima li boljeg nego kombinirati provjerene okuse i stvoriti nešto posebno. Okus kolača od sira, Nutelle i ukusnog likera Baileysa su se pokazali kao pravi sastojci za kombiniranje. Iako se zbog količine sastojaka čini da se radi o kompliciranom desertu, neka te to ne zabrinjava, ovo je količina za 12 porcija.
Sastojci za brownies tijesto:
- 300 grama Nutelle
- 150 grama smeđeg šećera
- 3 jaja
- 50 mililitara Baileysa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 50 grama kakaa u prahu
- 150 grama rastopljenog maslaca
- 75 grama glatkog brašna
Sastojci za cheesecake kremu:
- 100 grama punomasnog kremastog sira
- 25 grama šećera u prahu
- 25 grama brašna
- 1 žumanjak
- 50 mililitara Baileysa
Postupak:
- Prvo zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, a posudu u kojoj ćeš peći browniese premaži maslacem.
- U zdjeli ručno pomiješaj šećer i jaja, a zatim dodaj Nutellu, Baileys i ekstrakt vanilije te lagano promiješaj da se sastojci sjedine. Zatim smjesu promiješaj mikserom, a dok to radiš lagano dodaj kakao prah, rastopljeni maslac i brašno.
- U posebnoj zdjeli kuhačom izmiješaj sve sastojke za cheesecake tijesto dok smjesa ne bude jednolična i glatka.
- U posudu za pečenje izlij tijesto za brownies te na dijelove dodaj po žlicu Nutelle i kremu za cheesecake. Zatim gornji dio promiješaj štapićem ili slamkom kako bi dobila zanimljive šare.
- Stavi u prethodno zagrijanu pećnicu te peci 30 minuta. Kolač je gotov kada se gornji sloj potpuno osuši.
Kako bi ti olakšali neke postupke, ostavili smo ti i video pripreme. Želimo ti dobar tek i nadamo se da ćeš uživati u ukusnom kolaču!
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.