Life&style

Ove tri glazure odgovaraju svakom kolaču, s njima ne možeš pogriješiti

  • Slatka glazura je kruna svakog kolača
  • Međutim, koji preljev odgovara kojem kolaču?
  • S ove tri glazure nećeš pogriješiti 

Slatka glazura daje svakom kolaču „ono nešto“. Suhom kolaču može spasiti okus, a kod voćnih sorti brine se za potrebnu slatkoću. U tvom receptu nema glazure, odnosno željela bi sama eksperimentirati i spraviti glazuru za kolač? Ove tri glazure spravljaju se superjednostavno te odgovaraju brojnim vrstama kolača. 

1. Glazura od šećera u prahu 

Potrebno ti je: 

• 150 g šećera u prahu 

• 2-3 žlice vode 

Miješaj oba sastojka toliko dugo dok ne nastane kremasta glazura. Jednostavna glazura od šećera u prahu i vode idealna je za sve svijetle kolače. Na primjer, ako radiš kolač od limuna, možeš zamijeniti vodu sa sokom od limuna. 

Glazura odgovara i sljedećim kolačima: kolač od badema, kolač od banane, od pistacija, od vanilije, od cimeta, od marcipana, mrkve itd. 

Možda vas zanima Žene feniraju svoje čokoladne torte i kažu da je to super - evo zašto Rubrika Life&style Life&style

2. Čokoladna glazura 

Potrebno ti je: 

• 150 g čokolade (najbolje za kuhanje)

• 120 g maslaca 

Oba sastojka rastopi te pomiješaj. Glazura od čokolade idealna je za tamne vrste kolača. Tko voli, može dodati malo ruma koji će glazuri dati aromatičniju notu. Inače: čokoladnu glazuru možeš napraviti i sa 150 g bijele čokolade. 

Čokoladnu glazuru volimo uz mramorni kolač, čokoladni kolač, kolač od maka, oraha, Nutelle itd. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

𝕐𝕠𝕘𝕦𝕣𝕥 𝕔𝕒𝕜𝕖 𝕔𝕠𝕒𝕥𝕖𝕕 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕔𝕙𝕠𝕔𝕠𝕝𝕒𝕥𝕖⁣ ⁣ Ingredients : ⁣ For the cake }⁣ • 1 pot of yogurt (dairyfree or not)⁣ • 1.5 pot of sugar⁣ • 3/4 pot of vegetable oil⁣ • 3 pots of flour ⁣(works with glutenfree) • 1 package of chemical yeast⁣ • 3 eggs⁣ • 1 salt pinch ⁣ ⁣ For the topping }⁣ • 50gr of black chocolate⁣ • A few hazelnuts ⁣ ⁣ 1} Mix all the ingredients together. ⁣ 2} Bake it for 35min - 180°C⁣ 3} Once it is cooked, let it cool for 30min. ⁣ 4} Melt the chocolate then add a little bit of water & the pieces of hazelnut. ⁣ 5} Coat your cake with this mix. ⁣ 6} Let the cake cool for 30min. ⁣ Enjoy! ⁣ ⁣ #yogurtcake #cakeyaourt #homemadecake #cakefaitmaison #cakeyaourtchoco #chocolatetopping #gateaufaitmaison #patisseriemaison #recettefacile #easyrecipe #foodlover #dessertideas #ideerecette #foodphotography #picoftheday #foodporn #foodstagram

A post shared by Mathilde (@mathilde_perret) on

Možda vas zanima asd Rubrika Life&style Life&style

3. Glazura od svježeg sira/jogurta

Potrebno ti je: 

• malo cimeta

• 1-2 žlice vrhnja ili kiselog vrhnja, jogurta, svježeg sira ili grčkog jogurta

• malo šećera u prahu 

Ova glazura je prozračnija i rjeđa, a nešto manje slatka i gusta od prve dvije. Jednostavno pomiješaj sve sastojke. Dodaj šećera u prahu da se malo zgusne. Potom dodaj malo cimeta. Ova glazura idealna je uz kolače s voćem ili svijetle kolače. 

Glazura od vrhnja/jogurta sjajno se stapa sa sljedećim kolačima: kolač od malina, sira, kokosa, vrhnja ili uz muffine. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Birthday Rosalie🥰🥳 Jetzt bist du schon 2️⃣ Jahre alt❤️ #buttercremetorte#joghurtglasur#unicorn🦄

A post shared by Lea (@l_j.bakery) on

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0