- Slatka glazura je kruna svakog kolača
- Međutim, koji preljev odgovara kojem kolaču?
- S ove tri glazure nećeš pogriješiti
Slatka glazura daje svakom kolaču „ono nešto“. Suhom kolaču može spasiti okus, a kod voćnih sorti brine se za potrebnu slatkoću. U tvom receptu nema glazure, odnosno željela bi sama eksperimentirati i spraviti glazuru za kolač? Ove tri glazure spravljaju se superjednostavno te odgovaraju brojnim vrstama kolača.
1. Glazura od šećera u prahu
Potrebno ti je:
• 150 g šećera u prahu
• 2-3 žlice vode
Miješaj oba sastojka toliko dugo dok ne nastane kremasta glazura. Jednostavna glazura od šećera u prahu i vode idealna je za sve svijetle kolače. Na primjer, ako radiš kolač od limuna, možeš zamijeniti vodu sa sokom od limuna.
Glazura odgovara i sljedećim kolačima: kolač od badema, kolač od banane, od pistacija, od vanilije, od cimeta, od marcipana, mrkve itd.
2. Čokoladna glazura
Potrebno ti je:
• 150 g čokolade (najbolje za kuhanje)
• 120 g maslaca
Oba sastojka rastopi te pomiješaj. Glazura od čokolade idealna je za tamne vrste kolača. Tko voli, može dodati malo ruma koji će glazuri dati aromatičniju notu. Inače: čokoladnu glazuru možeš napraviti i sa 150 g bijele čokolade.
Čokoladnu glazuru volimo uz mramorni kolač, čokoladni kolač, kolač od maka, oraha, Nutelle itd.
3. Glazura od svježeg sira/jogurta
Potrebno ti je:
• malo cimeta
• 1-2 žlice vrhnja ili kiselog vrhnja, jogurta, svježeg sira ili grčkog jogurta
• malo šećera u prahu
Ova glazura je prozračnija i rjeđa, a nešto manje slatka i gusta od prve dvije. Jednostavno pomiješaj sve sastojke. Dodaj šećera u prahu da se malo zgusne. Potom dodaj malo cimeta. Ova glazura idealna je uz kolače s voćem ili svijetle kolače.
Glazura od vrhnja/jogurta sjajno se stapa sa sljedećim kolačima: kolač od malina, sira, kokosa, vrhnja ili uz muffine.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.