Life&style

Genijalno za Božić: Trokutići s lješnjacima za poklon, ako uspiješ izdržati da ih ne pojedeš

  • Ovi kolačići idealan su božićni poklon ili mali znak zahvale za dragu osobu 
  • Naravno, ovim slatkim neodoljivim trokutićima veselit će se i ukućani
  • Nisu komplicirani za spravljanje, a zarazno su ukusni 

Trokutiće s lješnjacima vole veliki i mali. Zašto ne bi dragim osobama pripremila slatko iznenađenje? S ovim receptom ćeš brzo spraviti 60 ukusnih kolačića. Potom ih samo još moraš omotati prozirnom vrećicom za poklon ili raspodijeliti u manje kutijice za kolačiće, ukrasiti lijepom vrpcom i spremni su za darivanje. 

Možda vas zanima Internet je poludio za 'cloud breadom' – evo kako ispeći ovaj slatki pjenasti desert Rubrika Life&style Life&style

Sastojci za 60 trokutića

• 200 g brašna

• 100 g maslaca 

• 250 g šećera

• 1 jaje 

• 3 pakiranja vanilin šećera

• 1 žličica praška za pecivo

• 100 g marcipana (sirova smjesa)

• 200 g lješnjaka (mljevenih)

• 200 g lješnjaka (nasjeckanih)

• ½ žličice cimeta

• 150 g punomasnog vrhnja 

• tamna čokolada za ukrašavanje 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Ho (@bbq_minden)

Priprema 

1. Za biskvit pomiješaj u posudi brašno, 100 g šećera, jaje, maslac, 1 pakiranje vanilin šećera te prašak za pecivo u glatku smjesu. 

2. Obloži lim za pečenje s papirom za pečenje te po tome jednakomjerno rasporedi tijesto. Na više mjesta ga probodi vilicom. 

3. Za nadjev najprije usitni grubo marcipan. Potom stavi u posudu zajedno s mljevenim i nasjeckanim lješnjacima te cimetom te sve dobro zamijesi. 

Možda vas zanima Od kojeg je datuma najbolje početi peći božićne kolačiće? Imamo odgovore Rubrika Life&style Life&style

4. U loncu pomiješaj vrhnje, preostali šećer i 2 pakiranja vanilin šećera pa zakuhaj. Potom to pomiješaj sa smjesom od lješnjaka te jednakomjerno rasporedi po biskvitu. 

5. Peci u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva 25-30 minuta. Potom ostavi da se ohladi pa tijesto nareži na trokutiće.

6. Rastopi čokoladu u loncu te ukrasi kolačiće po želji. Kad se čokolada posuši, možeš zapakirati kolačiće. 

Photo: Biancazapatka.com
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    mljac great