Life&style

Klinci će ludovati za ovim! Sladoledna torta tako se lako priprema, a baš je efektna i prefina

  • Mnogima je saldoled omiljena ljetna poslastica pa vjerujemo kako će posebno uživati u ovom receptu za sladolednu tortu
  • Jednostavno se priprema tako da biskvitu dodaš sladoled po želji, a cijelu tortu možeš dodatno upotpuniti različitim preljevima
  • No, za sve one kojima se i ovo čini kompliciranim tu je i kolač za koji će ti osim sladoleda trebati samo brašno i prašak za pecivo

Sladoled je jedna od omiljenih ljetnih poslastica pa vjerujemo kako će mnoge od vas rado isprobati i sladolednu tortu. U njezinoj izradi možeš koristiti svoje omiljene vrste sladoleda, ali i različite dodatke te preljeve. Svježe maline, nasjeckane jagode i banane, sjeckani orasi, šlag i karamela, samo su neki od dodataka koju jednostavnu sladolednu tortu mogu pretvoriti u pravo remek-djelo! Osim sjajnog okusa, oduševiti će te i vrlo jednostavnom pripremom.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Za žensko druženje: 3 alkoholna sladoleda koja ćeš lako sama pripremiti Rubrika Life&style Life&style

Potrebni sastojci:

Biskvit: 

3 jaja
100 g maslaca
50 g šećera
75 g brašna (po želji možete staviti i integralno brašno)

po želji:

200 g čokolade za kuhanje
kakao u prahu
1/5 žličice soli

Krema:

1 l sladoleda od čokolade
1 l sladoleda od jagode
(okus sladoleda možeš odabrati po želji)

 

 | Autor: shutterstock shutterstock

 

Priprema:

Prvo što trebaš napraviti je biskvit, a za njega će ti biti potrebna tri jaja, 100 g maslaca, 50 g šećera i 75 grama brašna. Ako si ljubiteljica čokolade, pri pripremi biskvita možeš po želji dodati i 200 g čokolade za kuhanje. U tom slučaju čokoladu otopi na maslacu te u smjesu potom umiješajte šećer, a kada si dobila kompaktnu smjesu u nju dodaj jaja i brašno te sve sastojke dobro izmiksaj kako bi se proželi.

Za dodatnu notu čokolade možeš dodati i kakao u prahu. Kao što smo napomenuli, cijeli ovaj recept moguće je izvesti i bez čokolade. Kada si dobila kompaktnu smjesu nanesi je u kalup za torte i peci od 25-30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva. 

Kada je biskvit gotov i ohlađen na njega nanesi slojeve sladoleda. To češ učiniti tako da prvo naneseš jedan sloj sladoleda koji ćeš prije nanašanja drugoga ohladiti u hladnjaku. Bez obzira na koliko se slojeva odlučila pravilo je jednako - prije nego naneseš novi sloj onaj prethodni mora biti dobro ohlađen. Idealno je tortu ostaviti u hladnjaku preko noći kako bi postigla željenu konzistenciju. A kao što smo već naveli, na samom kraju je možeš upotpuniti različitim preljevima i dodatcima. 

Možda vas zanima Recept za kolač bez pečenja: voćna torta od kokosa i ribiza Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: shutterstock shutterstock

Opcija B

No, ako ti se i ovo čini prekompliciranim postoji još jednostavnija opcija koja uključuje samo dva potrebna sastojka - sladoled i brašno. Prema ovom receptu dvije šalice omekšalog sladoleda treba pomiješati s jednom i pol šalicom brašna te staviti u kalup po želji. Kako bi postigla još bolji učinak u smjesu dodaj i prašak za pecivo te malo soli. Smjesu treba peći na 180 stupnjeva 35-40 minuta! Po želji u nju možeš dodati suho voće, grožđice ili komadiće čokolade. A kako to izgleda u praksi možeš pogledati u videu:

 

Možda vas zanima Mučiš se s probavom i naduta si? Svaki dan pojedi ovo, tvoj trbuh će odahnuti Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    fina torta