- Mnogima je saldoled omiljena ljetna poslastica pa vjerujemo kako će posebno uživati u ovom receptu za sladolednu tortu
- Jednostavno se priprema tako da biskvitu dodaš sladoled po želji, a cijelu tortu možeš dodatno upotpuniti različitim preljevima
- No, za sve one kojima se i ovo čini kompliciranim tu je i kolač za koji će ti osim sladoleda trebati samo brašno i prašak za pecivo
Sladoled je jedna od omiljenih ljetnih poslastica pa vjerujemo kako će mnoge od vas rado isprobati i sladolednu tortu. U njezinoj izradi možeš koristiti svoje omiljene vrste sladoleda, ali i različite dodatke te preljeve. Svježe maline, nasjeckane jagode i banane, sjeckani orasi, šlag i karamela, samo su neki od dodataka koju jednostavnu sladolednu tortu mogu pretvoriti u pravo remek-djelo! Osim sjajnog okusa, oduševiti će te i vrlo jednostavnom pripremom.
Potrebni sastojci:
Biskvit:
3 jaja
100 g maslaca
50 g šećera
75 g brašna (po želji možete staviti i integralno brašno)
po želji:
200 g čokolade za kuhanje
kakao u prahu
1/5 žličice soli
Krema:
1 l sladoleda od čokolade
1 l sladoleda od jagode
(okus sladoleda možeš odabrati po želji)
Priprema:
Prvo što trebaš napraviti je biskvit, a za njega će ti biti potrebna tri jaja, 100 g maslaca, 50 g šećera i 75 grama brašna. Ako si ljubiteljica čokolade, pri pripremi biskvita možeš po želji dodati i 200 g čokolade za kuhanje. U tom slučaju čokoladu otopi na maslacu te u smjesu potom umiješajte šećer, a kada si dobila kompaktnu smjesu u nju dodaj jaja i brašno te sve sastojke dobro izmiksaj kako bi se proželi.
Za dodatnu notu čokolade možeš dodati i kakao u prahu. Kao što smo napomenuli, cijeli ovaj recept moguće je izvesti i bez čokolade. Kada si dobila kompaktnu smjesu nanesi je u kalup za torte i peci od 25-30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Kada je biskvit gotov i ohlađen na njega nanesi slojeve sladoleda. To češ učiniti tako da prvo naneseš jedan sloj sladoleda koji ćeš prije nanašanja drugoga ohladiti u hladnjaku. Bez obzira na koliko se slojeva odlučila pravilo je jednako - prije nego naneseš novi sloj onaj prethodni mora biti dobro ohlađen. Idealno je tortu ostaviti u hladnjaku preko noći kako bi postigla željenu konzistenciju. A kao što smo već naveli, na samom kraju je možeš upotpuniti različitim preljevima i dodatcima.
Opcija B
No, ako ti se i ovo čini prekompliciranim postoji još jednostavnija opcija koja uključuje samo dva potrebna sastojka - sladoled i brašno. Prema ovom receptu dvije šalice omekšalog sladoleda treba pomiješati s jednom i pol šalicom brašna te staviti u kalup po želji. Kako bi postigla još bolji učinak u smjesu dodaj i prašak za pecivo te malo soli. Smjesu treba peći na 180 stupnjeva 35-40 minuta! Po želji u nju možeš dodati suho voće, grožđice ili komadiće čokolade. A kako to izgleda u praksi možeš pogledati u videu:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.