Life&style
Kate Middleton

Kate Middleton nosi najpoznatiji zaručnički prsten na svijetu, no mnogi se pitaju zašto skriva onaj vjenčani

  • Zaručnički prsten Kate Middleton prozvan je najpoznatijim na svijetu, no njezin vjenčani prsten je za mnoge prava nepoznanica
  • Iako je iza njih deset godina braka, doima se kako vojvode od Cambridgea ne nose prstenje. Ipak, istina je nešto drugačija...
  • Dok princ William ima osobne razloge zbog kojih to izbjegava, vojvotkinja Kate redovito nosi čak tri prstena. Otkrivamo pozadinu priče!

Premda je iza njih deset godina bračnog staža, bračno prstenje vrlo rijetko možemo vidjeti na rukama vojvoda od Cambridgea. Ili se barem tako čini. Naime, princ William doista ne nosi vjenčani prsten, a kao razlog te odluke navodi se osobna priroda. Na medijski upit o ovom pitanju odgovoreno je kako prijestolonasljednik ne voli nakit i prema slobodnoj odluci koju može donijeti bilo koji mladoženja ili mladenka odabrao je ne nositi ovaj simbol vječne ljubavi.

"Nakit mu zaista nije drag i palača je za ovu odluku znala još i prije samog čina vjenčanja", otkrila je svojevremeno Penny Junor, autorica knjige o vojvotkinji Camilli Parker Bowles.

Vjenčanje princa Wiliama i Kate Middleton | Autor: PA Images/PIXSELL PA Images/PIXSELL Vjenčanje princa Wiliama i Kate Middleton

Možda vas zanima Tajni detalj na fotografijama Kate i Williama povodom obilježavanja desete godišnjice braka Rubrika Life&style Life&style

No, letimičan pogled na ruke vojvotkinje Kate Middleton također bi mogao odati dojam kako i ona poput supruga izbjegava nositi vjenčani prsten. S druge strane, doima se kako "iz kuće" ne izlazi bez onog zaručničkog.

Ne možemo je kriviti! Ovaj skupocjeni prsten (procijenjen je na 2,5 milijuna kuna, opa!) sadrži veliki plavi safir obavijen s čak 14 dijamanata i 18-karatnim bijelim zlatom te slovi za najpopularniji zaručnički prsten na svijetu.

Kakav sjaj, kakav ludi luksuz! Pogledaj najimpresivnije zaručničko prstenje slavnih dama

Kate Middleton | Autor: PA Images/PIXSELL PA Images/PIXSELL Kate Middleton

Ipak, malo je poznato kako umalo nije završio na ruci vojvotkinje od Cambridgea. Da je povijest krenula u drugom smjeru danas bio ga nosila, ni više ni manje, nego Meghan Markle! Naime, dobro je poznato kako je ovaj kultni prsten zapravo onaj kojim je princ Charles zaručio Dianu Spencer, a on je nakon njezine smrti pripao princu Harryju.

Prije Diane i Camille, princ Charles predložio je brak ženi koja ga je odbila - pogledaj kako je izgledala

Paul Burrell, bivši batler Lady Di, u dokumentarcu o životu neprežaljene princeze je otkrio kako je mladim prinčevima nakon majčine smrti bilo dopušteno uzeti jedan predmet iz njezine osobene zbirke. William se tada odlučio na Cartierov sat, a Harry na zaručnički prsten koji je njegova majka odabrala jer je komplementirao boji njezinih očiju.

Ipak, neposredno prije zaruka njegova starijeg brata on mu je odlučio pokloniti spomenuti prsten, a vjeruje se kako je to učinio jer je smatrao da je taj prsten namijenjen supruzi budućeg kralja.

Zaručnički prsten Kate Middleton | Autor: PA Images/PIXSELL PA Images/PIXSELL Zaručnički prsten Kate Middleton

No, vratimo se na početak naše priče! Istina je zapravo da Kate nosi vjenčani prsten, no u odnosu na zaručnički on je svojim obujmom znatno skromniji, a budući da je smješten tik ispod njega teže ga je uočiti.

Ipak, riječ je o vrlo posebnom prstenu. Premda djeluje skromno jer je lišen dodatnih dekoracija izveden je od rijetkog velškog zlata te izrađen sukladno tradiciji britanske kraljevske obitelji koju je započela Kraljica Majka 1923. godine.

Tako tužno... Novinarka otkrila kako se princeza Diana zaista osjećala na dan svog vjenčanja

Princ William i Kate Middleton | Autor: Instagram@lejla.fili Instagram@lejla.fili Princ William i Kate Middleton

Možda vas zanima Ovako bi za 20 godina trebali izgledati najmlađi članovi kraljevske obitelji, Charlotte će biti prava ljepotica Rubrika Stars Stars

A premda se činilo kako ne nosi ni vjenčani prsten, istina je da ih zapravo nosi čak tri. Samo je potrebno dobro se zagledati! Tako uz prethodno spomenute, vojvotkinja od Cambridgea nosi i dijamantni prsten koji joj je suprug poklonio nedugo nakon rođenja njihovog prvog djeteta, sina Georgea. Njega je smjestila tik iznad zaručničkog prstena.

 

Photo: Arthur Edwards/Press Association/PIXSELL

Komentari 0