Life&style

Katarina Mešić ime je iza 'ard kozmetike koja oduševljava sve više Hrvatica, a nas je još više oduševila priča koja stoji iza brenda

  • U našoj rubrici '15 minuta sa...' razgovaramo s uspješnim, zanimljivim i inspirativnim ženama
  • Licencirana fitoaromaterapeutkinja Katarina Mešić oduševila nas je svojim brendom vrhunske  fitoaromaterapeutske kozmetike, ali i inspirativnom pričom koja stoji iza nje
  • Fitoaromaterapija je, kaže, i profesija i titula koja je njezin profesionalni i privatni put promijenila nabolje i zbog toga je danas izrazito ponosna i zahvalna

Da vjerujem da slučajnosti postoje, rekla bih da je život Katarini Mešić i mojoj malenkosti ukrstio puteve slučajno. Ovako, vjerujem da se to dogodilo s dobrim razlogom, za početak, da s prenošenjem njezine inspirativne priče unesem malo sunca i vedrine u živote onih kojima je to najpotrebnije. Jer Katarina je upravo to - jedan val pozitive, optimizma i čiste inspiracije. Baš kao dama iz pjesme 'She's A Rainbow', klasika Rolling Stonesa koji se kao soundtrack zavrtio u mojoj glavi čim sam je susrela, i nipošto ne samo zbog boja koje obožava nositi. 

Ova je rođena Slavonka zavšila gimnaziju nakon koje je studirala ekonomiju, no kako nikada nije osjećala da je ekonomija put koji bi po pitanju karijere trebala slijediti, kroz dugogodišnje se učenje i primjenjivanje biljaka u tretiranju raznih dijagnoza unutar svoje obitelji  odvažila na korak više te je naposljetku dobila licencu Ministarstva znanosti i obrazovanja za fitoaromaterapeuta. 

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

Iako se fitoterapijom bavi dugi niz godina, život joj se, i privatno i karijerno, u potpunosti promjenio kada se prije četiri godine susrela s dijagnozom multiple skleroze. Sve je krenulo s djelomičnim gubitkom vida i, priznaje, bila je to dijagnoza za koju je čula kroz svoju edukaciju, ali nije znala točno o čemu je riječ sve dok joj se nije dogodila. Jer se, kako kaže, nekako dok smo zdravi ne zamaramo  previše teškim dijagnozama, već smo uvjereni da se one događaju nekom drugom i da neće 'zakačiti' nas. 

Možda vas zanima Uchka je hrvatski brend vrhunske craft kozmetike čija nas je filozofija oduševila Rubrika Beauty Beauty

Danas, četiri godine kasnije, na nju gleda kao na kao test za profesiju kojom se već bavila te ju doživljava kao izazov pokazati sebi i svijetu da, uz promjenu životnih navika, biljke te fitoaromaterapiju, ova, za mnoge strašna dijagnoza, može biti blagoslov i nešto što će nam pomoći da otkrijemo snagu u sebi koju vrlo često potcjenjujemo, te nam pomoći da živimo ljepši i puniji život nego ikada prije.

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

A da je i više no očito da ima nešto u ovome o čemu govori najbolje pokazuje to kako njezin život danas izgleda. Ne samo da nema simptoma bolesti, već živi zdravije no što je ikada prije živjela - pazi na prehranu, vodi vlastiti brend vrhunske fitoaromaterapeutske  kozmetike 'ard cosmetics', svakodnevno trči, a na posao biciklira petnaestak kilometara.

Želja za zdravijim životnim navikama i potraga za svime što će podići kvalitetu njezinog života ono je što ju je u konačnici i dovelo do vlastitog brenda. "Nakon što sam bezuspješno tragala za proizvodima koji će obnoviti i nahraniti moju suhu kožu i isprobala sve proizvode koji su se nudili na tržištu, odlučila sam stvar uzeti u svoje ruke. Budući da sam educirana na području farmakologije, botanike i izrade prirodne kozmetike, odvažila sam se napraviti formulaciju nakon koje će moja koža izgledati svježije i mlađe, te biti mekana i nahranjena već nakon prvog korištenja, a da pritom ne ostavlja masni trag. Danas s ponosom mogu reći da moja koža u 38. godini izgleda i osjeća se bolje nego ikada, zbog čega sam svoju formulaciju, nakon što je odobrena od strane dermatologa, odlučila plasirati na tržište kako bi djevojke i žene s istim problemom pronašle idealan proizvod i rješenje za sebe."

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

Fitoaromaterapija je kao medicinska grana tretiranja raznih stanja biljkama i njihovim pripravcima odobrena od Ministarstva znanosti i obrazovanja, i upravo je to ono što 'ard razlikuje od ostale kozmetike. Za svaku biljku u ‘ard proizvodima postoji znanstvena studija koja je javno objavljena, a koliko su njezini proizvodi učinkoviti te koliko nevjerojatne rezultate daju, najbolje pokazuju pozitivna iskustva stotina žena.

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

Trenutačno se u ponudi brenda nalaze 'ard VM krema, idealna za njegu masne i mješovite kože sklone upalnim procesima te kože koja pokazuje znakove starenja i namijenjena kao krema za lice i okoloočno područje te kao podloga za puder; 'ard gel za umivanje s  visokom koncentracijom hidrolata rimske kamilice koji ima protuupalno djelovanje, ne isušuje i ne iritira kožu te je pogodan za odstranjivanje šminke s očiju, 'ard hidratantna krema za lice s kamilicom i 'ard piling za lice i usne s kamilicom, a uskoro bismo mogli očekivati i proširenje asortimana jer su nove formule već u fazi testiranja u laboratoriju. 

Možda vas zanima Magareće mlijeko obožavala je i Kleopatra, a ono je glavni sastojak prirodne kozmetike domaćeg brenda MyCléa! Rubrika Beauty Beauty

Veoma su praktični i ručno izrađeni dodaci našoj beauty rutini poput trake za kosu, rukavice za umivanje, perivih blazinica za lice ili narukvica za umivanje koje sprječavaju ono iritantno curenje vode sve do laktova, a svi su redom, kao i kozmetika, proizvedeni u Hrvatskoj u skladu s najvišim ekološkim standardima. 

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

Perfekcionist kakav je, Katarina nije osmislila samo formule svojih proizvoda, već i ime brenda te njegov vizualni identitet pa tako etikete na minimalističkim crnim bočicama simboliziraju prirodnu ljepotu kože kojoj svi težimo. Priznaje mi da nije bilo nimalo lako pogoditi savršenu nijansu boje kože, no dok ju nije pronašla, proizvod nije bio spreman za tržište. U pokretanju vlastitog brenda nije ju ni upola umorilo to što se na otvaranje prvog dućana odlučila usred pandemije koliko naša neslavna papirologija, no sve se to, kaže, brzo zaboravi kada čovjek vidi rezultate svog rada i tisuće zadovoljnih klijenata. 

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

Sve pozitivne reakcije na dosadašnje proizvode samo su joj vjetar u leđa i poticaj da na policama ove šarmantne beauty oaze u Teslinoj ulici osvane još jednako sjajnih proizvoda, a uskoro bismo tamo, nada se, mogli pronaći i prve primjerke dekorativne kozmetike. Uz proširenje asortimana, nada se i širenju na svjetsko tržište, no o svim ćemo novitetima, kaže nam, biti obavješteni na vrijeme. "Do tada, neka slike rezultata i stotine recenzija govore same o učinkovitosti ‘ard proizvoda koje vas, ako niste probali, pozivam da isprobate, jer kada ih vaša koža jednom osjeti, više neće htjeti druge", poručuje.

Photo: Mia Elliott

Komentari 0