Beauty

Uchka je hrvatski brend vrhunske craft kozmetike čija nas je filozofija oduševila

  • Uchka je brand vrhunske kozmetike rađene u ograničenim količinama od samoniklog bilja Učke i Ćićarije
  • Svo samoniklo bilje koje Ozren i Ivana koriste u pripremi ekstrakata ubire se tehnikom wildpickinga koja podrazumijeva branje na autohtonim i nezagađenim staništima u određeno doba godine i dana
  • Pet proizvoda iz ponude ručno se priprema, a novi proizvodi bi svjetlo dana trebali ugledati na proljeće

Na obroncima Učke, šureno solju i šibano burom, u surovim uvjetima raste dragocjeno samoniklo bilje čije je blagodati prije gotovo deset godina Ozren Milisavljević odlučio iskoristiti. Kako i on sam to voli reći, sve više zasićen užurbanom svakodnevicom i sve više željan mirnijeg života povezanijeg s prirodom, udružio je snage s Ivanom Šimatović, inače certificiranom fitoterapeutkinjom koja je i sama korporativni svijet odlučila zamijeniti suživotom s prirodom. Zajedno su razvili wildpicking rituale i usavršili formule vrhunske craft kozmetike koja se proizvodi u ograničenim serijama.

 | Autor: Instagram @uchkacosmetics Instagram @uchkacosmetics Rich cream (446,00 kn), Meta-light cream (446,00 kn), Gel serum (386,00 kn)

Jednako kao što im je važna kvaliteta njihovih proizvoda, važno im je i sve ostalo što s njima dolazi u paketu pa tako proizvodi dolaze u staklenim ambalažama koje im je moguće vratiti kako bi se ponovno koristile, a sve je skupa upakirano u divne kutijice ukrašene autorskim motivima akademskog slikara Borisa Bućana čija se djela nalaze u najistaknutijim muzejima i galerijama svijeta i koje su same za sebe prava mala umjetnička djela. Cijela mi se priča učinila impresivnom i vrijednom pažnje na svakoj mogućoj razini, zbog čega me i zanimalo kako je uopće sve krenulo. 

Kaufland kozmetika bevola naturals Možda vas zanima Bevola naturals prirodna je linija kozmetike iz Kauflanda koja je i klimatski neutralna! Rubrika Beauty Beauty

"Cijela priča započela je fascinacijom korištenja biljaka i njihovom učinkovitosti u narodnoj medicini, snagom i mogućnošću sinergijskog povezivanja različitih biljaka u tradicionalnim biljnim pripravcima te povezivanjem tih znanja i iskustava s modernom kozmetologijom", priča mi Ozren. "Naša pokretačka snaga ležala je u radoznalosti – postavljanju pitanja 'zašto'. Postoji nebrojeno mnogo znanstvenih radova iz područja nutricionizma, ali i svjedočanstava o blagodatima korištenja lista masline, bušina, sljeza, stolisnika i mnogih drugih biljaka ili njihovih dodataka kroz samu prehranu, pa zašto onda i naša koža, kao najveći organ, ne bi uživala u blagodatima spomenutog bilja?", pitali su se.

 | Autor: Instagram @uchkacosmetics Instagram @uchkacosmetics Eye cream (369,00 kn)

Svo samoniklo bilje koje koriste u pripremi ekstrakata ubire se tehnikom wildpickinga koja podrazumijeva branje na autohtonim i nezagađenim staništima u određeno doba godine i dana, zbog čega u konačnici proizvodi i jesu izrazito zasićeni aktivnim sastojcima blagotvornog djelovanja. Kompletan proces predstavlja iskonsku povezanost čovjeka i prirode pa se tako posebna briga posvećuje  očuvanju fonda bioraznolikosti kroz postupke ritualnog i selektivnog ubiranja divljih darova prirode.

Možda vas zanima Kvalitetan serum baza je svakodnevne rutine njege lica. Izdvojili smo one najbolje Rubrika Beauty Beauty

Svi proizvodi ovog branda nastaju u ograničenim serijama i ručno se pripremaju u srcu Istre koristeći hladno prešana biljna ulja, maslace i autohtone prirodne biljne ekstrakte, a zasad u ponudi postoje Uchka Rich Cream krema za njegu zrele kože, Uchka Meta-Light Cream hidratantna krema namijenjena koži s prvim znakovima starenja, Uchka Eye Cream koja preventivno djeluje na pojavu novih i zaglađivanje postojećih bora, kao i na ublažavanje podočnjaka, Uchka Gel Serum odnosno visoko-koncentrirani hijaluronski gel te Uchka Nourishing Serum napravljen od devet hladno prešanih ulja obogaćenih s osam biljnih ekstrakata za obnovu i oživljavanje umorne kože. U planu su već i novi proizvodi za sljedeće proljeće - nadogradnja ženske linije za njegu kože lica, kao i proizvodi za tijelo, kažu mi, još uvijek ne želeći otkrivati detalje.

Možda vas zanima Kolika nam je količina seruma, kreme i maske za lice stvarno potrebna? Više nije uvijek bolje Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Instagram @uchkacosmetics Instagram @uchkacosmetics Nourishing serum (534,00 kn)

"Kada potražimo mir od gradske vreve u divljini Učke ili Ćićarije i ugledamo kako se oko grma bušina isprepliće stabljika i cvijet stolisnika, a u hladu koji pruža se razvija grmić crnog sljeza, inspiracija navire sama i shvatimo da nam priroda sve 'nacrta'. Njezine blagodati naša su nepresušna inspiracija i shodno tome, ono u čemu najviše uživamo jest boravak u prirodi", priznaju. "Kada osvijestimo da je planina Učka ili kamenjar južne Istre naš ured, a šetnja i branje bilja posao koji ispunjava naše radno vrijeme, neizmjerno smo zahvalni što radimo ono u što vjerujemo i što volimo", poručili su. I doista, ljubav i zahvalnost koju osjećaju zbog onoga čime se bave utkana je u svaku kapljicu proizvoda i u sve što njihove ruke dotaknu. I baš zato je ovo priča koju vrijedi najpozornije pratiti. 

 

Photo: Instagram @uchkacosmetics

Komentari 0