Life&style

Kao u dvorcu! Zaviri u raskošan dom obitelji Obama čije je središte genijalna kuhinja koju gazdarica Michelle obožava

  • U luksuznom naselju Kalorama, u neposrednoj blizini Bijele kuće, žive bivši predsjednik Barack Obama i prva dama Michelle Obama sa svoje dvije kćeri
  • Ova raskošna kuća sagrađena 20-godina prošlog stoljeća ima 9 spavaćih soba, 8 i pol kupaonica, veliko dvorište i moderno opremljenu kuhinju
  • Osim toga, u podrumu se nalazi dodatno opremljeni apartman za goste

U siječnju 2017., nakon dva mandata, američki predsjednik Barack Obama, prva dama Michelle Obama i njihovo dvoje djece, Malia i Sasha, preselili su iz Bijele kuće. Nisu se vratili u svoj bivši dom u Chicagu već su ostali u Washingtonu u neposrednoj blizini bivšeg doma. 

Možda vas zanima Zahvaljujući ovom uređaju za čišćenje lica moja koža nikad nije bila ljepša Rubrika Beauty Beauty

U luksuznom su naselju Kalorama za 8,1 milijuna dolara postali ponosni vlasnici vile s devet spavaćih soba i 8,5 kupaonica. Kuća se nalazi na četvrt hektara zemlje, a u blizini se nalazi i potok. Kuća je izgrađena u klasičnom tudorskom stilu s kosim i strmim krovom. Jednostavna zakrivljena staza vodi do ulaza i starog bakrenog trijema koji ovo raskošno zdanje istovremeno čini ugodnim, ali i impresivnim. 

 | Autor: www.redfin.com www.redfin.com Prilikom jednog intervjua kod Ellen Degeneres, Michelle je otkrila kako je ona odabrala tu nekretninu. "Uz pomoć svog tima i dekoratera, ja sam odabrala kuću. Barack je još uvijek bio predsjednik kada smo se morali preseliti, tako da nije imao vremena ići sa mnom u razgledavanje nekretnina". 

Možda vas zanima Zaviri u nekadašnji dom obitelji Pitt! U prodaji je kuća u kojoj su živjeli Brad i Jennifer Rubrika Stars Stars

Srećom, Michelle ima dobar ukus. Vila je sagrađena još krajem dvadesetih godina prošlog stoljeća i ima tri etaže, tri kamina i prekrasan drveni parket. Moderno opremljena kuhinja u bijelo-sivim tonovima, mramornim radnim plohama i najmodernijim uređajima od nehrđajućeg čelika čini srce doma u kojem Michelle voli spravljati zdrave obroke.

 | Autor: www.redfin.com www.redfin.com Osim velikog središnjeg otoka, kuhinja ima i stol za blagovanje te mali kutak za doručak. Izvan kuhinje se nalazi prostrana blagovaonica s velikim drvenim lusterom. Veliki okrugli stol i raskošni srebrni stolci služe kao mjesto okupljanja cijele obitelji.

 | Autor: www.redfin.com www.redfin.com

Veliki francuski prozori vode u dvorište - pravu oazu opuštanja. Tamo se nalazi velika garnitura na kojoj Michelle najviše voli doručkovati i roštilj na kojem volimo zamišljati Baracka kako peče pljeskavice za svoje goste. 

 | Autor: www.redfin.com www.redfin.com Budući da je kuća izgrađena 20-ih godina prošlog stoljeća, manjkalo je garderobnog prostora pa je Michelle od jedne prostorije dala izraditi raskošni walk-in ormar. Također, imaju čak i dvije dnevne sobe s kaminom - u 'tradicionalnijoj' se iznad kamina nalazi umjetnička fotografija, a u drugoj TV.

Možda vas zanima Kuća iz snova: Bi li živjela na ovom imanju s prezgodnim "ujakom Jessejem"? Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: www.redfin.com www.redfin.com

Spavaće se sobe nalaze na drugoj etaži i na tavanu, a karakteriziraju ih jednostavne linije i prostrani kreveti. U kupaonicama, točnije njih 8 i pol, prevladavaju mramorne pločice i površine opremljene kadom i tušom. Podrum nije klasično odlagalište za stvari već i pravi mali apartman s kuhinjom, dnevnom sobom i čitaonicom. Prilično kul, zar ne?

 | Autor: www.redfin.com www.redfin.com

Photo: Instagram/www.redfin.com

Komentari 0