Stars

Možeš li zamisliti kakav je frajer bio Obama u mladim danima?

Kako smo to saznali? Glavni "krivci" za to su zaposlenici arhiva sveučilišta Emory. Naime, oni su otkrili kakva pisma je pisao bivši američki predsjednik svojoj prvoj ozbiljnijoj djevojci na studiju

Kada te pogodi Amorova strelica, nije više bitno jesi li mlad, star, bogata, siromašan, jesi li bankar ili pak predsjednik Sjedinjenih Američkih Država? Ništa manje od prosječnog studenta nije bio zaljubljen Barack Obama u osamdesetima. Sva njegova ljubavna pisma koja je napisao svojoj tadašnjoj djevojci  Alexandri McNear od nedavno su dostupna na stranicama sveučilišta Emory.

Možda vas zanima Oni kojima nedostaje Obama, sada ga nose na odjeći Rubrika Moda Moda

Obama je u isto vrijeme imao sreće jer u njegovo vrijeme nije bio apsurdnih Emojija, ali sasvim sigurno će Michelle imati štošta reći na temu. A kako će tek Sasha i Malia reagirati na ove rečenice?  "Održavanje veze zahtijeva malo znoja, baš poput košarkaške utakmice. Ili romantičnog plesa. Ili vođenja ljubavi..."

Zavodnik Obama je Alexandri, koja je danas majka dvoje djeci, vodi tvrtku za energetiku i posjeduje vilu u vrijednosti 2 milijuna dolara u New Yorku, u svojim pismima često pokazivao svoju načitanu stranu. Tako su razmjenjivali preporuke za knjige, ideološka pitanja te teze o smislu života uz naravno, klasično zaljubljeno dopisivanje. U to vrijeme dok su se Barack i Alexandra dopisivali, on je već prešao na sveučilište Columbia, dok je Alexandra studirala na Occidental sveučilištu.

Možda vas zanima Barack Obama pravi je kuler među predsjednicima Rubrika Stars Stars

Razdvojenost je nekad bila neizdrživa: "Vjerujem da znaš da mi nedostaješ, da znaš da mi nedostaješ, da vjerujem duboko u tebe, koliko je duboko more, a moja ljubav velika i potpuna". Već 1983. godine Obamin i Alexandrin odnos je ušao u krizu, jer su bili jako udaljeni. A kada se cijeli život pripremaš da postaneš predsjednik, moraš biti jako smooth i kada praktički prekidaš s nekim. Tada su već tri godine održavali vezu na daljinu: "Nisam toliko naivan da ne vidim kako ljubav lagano prelazi u prijateljstvo, ali polako osjetim napredovanje prema tome."

 | Autor: Getty Images Getty Images

Osim po mladenačkoj zanesenosti, ova Obamina pisma su otkrila još neke stvari – Obama je postao svjestan rasnih, ekonomskih i političkih problema. Također, na svojim putovanjima u Indoneziju kada je išao posjetiti majku i sestre Obama je postao svjestan da se udaljio od svojih korijena i svog jezika. Nakon prekida s Alexandrom, bivši američki predsjednik je priznao kako je bio manje uglađen. Posebno jer su ga prijatelji doslovno morali siliti da izađe iz kuće, jer on je radije ostajao doma i čitao Sartrea i Prousta. Srećom, Michelle je došla na vrijeme i knjiškog moljca pretvorila u pravog kulera kakvog ga mi danas poznajemo!

Photo: Getty Images

Komentari 0