Life&style
Kako učiniti božićno drvce raskošnim i bogatim

Kako ćeš učiniti svoje božićno drvce punijim i bogatijim: Samo slijedi ovih 8 bitnih pravila!

  • Lijepo ukrašeno božićno drvce središnji je dio blagdanskih ukrasa u svakom domu 
  • Ali, bez obzira je li drvce pravo ili umjetno, jedan od problema s kojim se možeš susresti je kako učiniti da božićno drvce izgleda punije
  • Otkrit ćemo ti nekoliko trikova kako će drvce biti lijepo i puno

Koju god temu u boji odabereš za drvce i jesu li tvoji ukrasi tradicionalni ili modernijeg stila, ako samo drvce izgleda neravno ili malo „prazno“ na nekim mjestima, ili je jednostavno „mršavije“ nego što bi željela, tvoje ideje za božićno drvce neće uspjeti u potpunosti, koliko god ga dobro ukrasila.

Ali, to je problem koji možeš riješiti, a ovdje smo sakupili tehnike koje su ti potrebne da božićno drvce izgleda punije kako bi i ove godine izgledalo bogato i čarobno.

Postoje brojne taktike na koje se možeš osloniti kada se pitaš kako učiniti da božićno drvce izgleda punije. Ali, prije nego što kreneš, provjeri možeš li raditi na siguran način i imaš li pri ruci ljestve ako je drvo visoko. Možda bi također trebala navući rukavice ako je drvo pravo, a kako bi izbjegla iritaciju kože.

1. 'Popravi' grane

Strategija broj jedan, kada je riječ o tome da božićno drvce izgleda punije, je popuniti grane. Pri tome je važno je li stablo pravo ili umjetno, jer se grane mogu zgnječiti tijekom transporta ili, za umjetna stabla, tijekom skladištenja.

Cilj je da stablo bude što šire i stoga punije. Prvo stavi drvce na svoje mjesto, ali pazi da se raširi i oblikuje prije dodavanja bilo kakvih ukrasa.

Važno je raditi oko cijelog stabla odvajajući svaku granu kako bi se raširila te kako bi zauzela najveću moguću površinu. Ako je potrebno, lagano savij pojedine grane pravog stabla kako bi dobila najbolji ukupni oblik. Svježe stablo imat će savitljive, a ne lomljive grane.

2. Dodaj reflektirajuće ukrase

Ukrasi se mogu koristiti kao dio rješenja. Odaberi obične verzije u nijansama kao što su srebrna, zlatna i bijela i dodaj ih na unutarnju stranu stabla. Oni nisu zamišljeni kao glavna atrakcija, ali će ispuniti sve praznine, stvoriti dubinu i reflektirati svjetlost s rezultatom da će stablo izgledati punije.

Možda vas zanima Naručila je prekrasno božićno drvce preko interneta, a evo kakva katastrofa joj je stigla na vrata Rubrika Life&style Life&style

3. Dodaj svjetla

Svjetla su bitan dio ukrasa, ali mogu pomoći i kada se pojavi pitanje kako božićno drvce izgledati punije.

Ono što je ključno je da ih koristiš u dovoljnom broju - minimalno 100 svjetala po okomici od 30 cm stabla dobar je proračun.

Umjesto da ih postavljaš isključivo oko rubova grana, postavi svjetla tako da svijetle i s unutarnje strane stabla kako bi stvorila dojam dubine, a time i izgled punijeg stabla.

Stavi svjetla na mjesto prije dodavanja ukrasa ili drugih ukrasa jer će ti oni smetati. Nakon što su žaruljice oko stabla, uključi ih kako bi provjerila svijetle li iz unutrašnjosti stabla kao i oko njega i prilagodi njihov položaj prema potrebi za uravnotežen izgled.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Austin (@argarc2)

4. Pojačaj izgled s lišćem

Bilo da je stablo pravo ili umjetno, ako se ne čini dovoljno bogatim, dodavanje lišća je dobro rješenje. Koristi posušeno ili realistično umjetno lišće, uguraj ga u sve praznine.

Nije važno što se lišće razlikuje od onog na stablu; različite teksture dodaju eleganciju pravom stablu, a prirodni element lažnom. 

Nemoj zanemariti ni potencijal bobica za božićno drvce. Dizajni s bijelim ili crvenim bobicama, obojenim lišćem ili grozdovima kuglica ispunit će stablo i privući poglede.

"Opsjednuta sam Božićem, već sam ukrasila cijeli dom i pretvorila ga u ružičastu božićnu bajku" Možda vas zanima "Opsjednuta sam Božićem, u listopadu sam ukrasila dom i pretvorila ga u rozu božićnu bajku" Rubrika Life&style Life&style

5. Dizajn prema temi

Odabirom teme božićno će drvce izgledati punije i dati mu pečat profesionalnog dizajnera. Rad unutar palete boja i odabir rustikalnijeg, tradicionalnog ili klasičnog izgleda za sve što ide na stablo daje mu potpuniji izgled.

Nemoj štedjeti u kombiniranju različitih elemenata dekoracije kako bi postigla puni izgled: ukrasi, vijenci, vrpce i mašne mogu biti dio mješavine.

Dok vješaš ukrase na stablo, kreni od vrha do dna, odmakni se kako bi pregledala rezultate i prilagodila se po potrebi. Veće ukrase stavi prema sredini stabla, a manje verzije na krajeve grana.

6. Uključi vjenčiće i vrpce

Kada se postavlja pitanje kako će božićno drvce izgledati punije, vjenčići su briljantan odgovor. Obloženi oko rubova grana, pridonijet će njegovoj širini.

Vijenci s lišćem suptilan su način da stablo učiniš punijim, ali uzmi u obzir i inačice žarkih boja.

Vrpce i mašne pričvršćene na grane još su jedan put do punijeg stabla. Ako želiš oblikovati vrpce u stilu vijenca na drvetu, odluči se za one sa žičanim rubovima koji će držati oblik koji im daš.

IKEA ima predivne božićne dekoracije, a nudi i poseban popust. Evo kako do njega!

7. Igraj se mjerilom

Čini se da je pravo rješenje smanjiti ukrase i viseće ukrase kako bi samo stablo izgledalo veće, ali uključivanje većih verzija ispunjava prostor i daje drvetu veću punoću.

Povećaj veličinu pojedinačnih komada, ali razmisli i o grupiranju ukrasa različitih veličina. Ako prihvaćaš ovaj pristup, idi na neparne brojeve - skupina od tri je upečatljiva.

8. Završi stablo visoko i nisko

Za stablo maksimalne punoće obrati pažnju i na vrh stabla i na dno. Odaberi vrh stabla s dobrim mjerilom za stablo; verzija koja je premala umanjit će potpuni izgled. Ako je stablo maksimalne visine za prostoriju, razmisli o vrhu za stablo u stilu mašne koji će i dalje djelovati, ali ne zahtijeva prostor iznad vrha stabla.

Photo: Shutterstock

Komentari 0