- Ima li što ukusnije od tople juhe od rajčice u hladne i tmurne zimske dane?
- I naravno da je znaš fino spraviti i da je ti – ali i tvoji ukućani – jednostavno obožavaju
- Međutim, s ovim genijalnim sastojkom će ova kremasta juha biti još bolja
Ljubiteljica si juhe od rajčice? Onda imaš sreće, jer jedan sastojak će ovaj zdrav topli obrok učiniti još boljim. Tajni sastojak je – mlaćenica! S njom će juha biti kremastija i svježija. Ova varijanta juhe od rajčice izvrsna je lagana večera s malo kalorija – ili lagani popodnevni obrok.
Zašto je mlaćenica toliko dobra
Mlaćenica je prava proteinska bomba, odnosno bogata je bjelančevinama. Dakle, izvrsna je za sportaše te pomaže kod izgradnje mišića. Osim toga, mlaćenica će te dugo držati sitom te opskrbljuje tijelo važnim mineralnim tvarima – poput kalcija, kalija, magnezija i željeza. Također je zdravija od normalnog vrhnja.
A ovo je recept:
Sastojci:
• 1 limenka rajčica
• 250 ml mlaćenice
• 1 glavica luka
• 2 mrkve
• 1 komad đumbira (oko 1-2 cm dugačak)
• 1 žlica maslinova ulja
• malo ulja od bundeve
• papar i sol
Priprema:
Nasjeckaj luk, đumbir te očišćenu mrkvu. Stavi sve u lonac zajedno s uljem te dobro propirjaj sastojke.
Potom dodaj rajčice te ostavi da krčka oko 20 minuta. Zatim sve piriraj.
Umiješaj mlaćenicu te juhu začini po želji solju i paprom. Na kraju dodaj još malo ulja od bundeve. Dobar tek!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.