Life&style

Juhu od rajčice svi obožavamo, ali, priznaj - ovaj sastojak uvijek zaboravljaš dodati

  • Ima li što ukusnije od tople juhe od rajčice u hladne i tmurne zimske dane?
  • I naravno da je znaš fino spraviti i da je ti – ali i tvoji ukućani – jednostavno obožavaju
  • Međutim, s ovim genijalnim sastojkom će ova kremasta juha biti još bolja 

Ljubiteljica si juhe od rajčice? Onda imaš sreće, jer jedan sastojak će ovaj zdrav topli obrok učiniti još boljim. Tajni sastojak je – mlaćenica! S njom će juha biti kremastija i svježija. Ova varijanta juhe od rajčice izvrsna je lagana večera s malo kalorija – ili lagani popodnevni obrok. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This NEW ✨creamy tomato soup miiiiight just be my favorite recipe on the blog. It’s dairy free, so easy to make, packed with flavor, perfect for meal prep... I could go on forever, but I’ll let you try it and see for yourself! The grilled cheese croutons are optional, but 100% recommended 👌🏻Recipe on the blog https://eatwithclarity.com/creamy-vegan-tomato-soup/ . . . . #eatwithclarity #healthyinspo #makesmewhole #wholefoodsfaves #glutenfree #buzzfeast #healthyrecipe #eatclean #plantbased #thrivemags #healthyeats #healthfood #food52grams #purewow #foodphotography #healthyeats #glutenfreerecipe #foodblogger #tomatosoup

A post shared by Eat With Clarity | Claire Cary (@eatwithclarity) on

Zašto je mlaćenica toliko dobra 

Mlaćenica je prava proteinska bomba, odnosno bogata je bjelančevinama. Dakle, izvrsna je za sportaše te pomaže kod izgradnje mišića. Osim toga, mlaćenica će te dugo držati sitom te opskrbljuje tijelo važnim mineralnim tvarima – poput kalcija, kalija, magnezija i željeza. Također je zdravija od normalnog vrhnja. 

Možda vas zanima 7 razloga zašto svaki bi svaki dan trebala jesti ciklu, plus, imamo recept za prefinu juhicu od ovog zdravog povrća Rubrika Life&style Life&style

Možda vas zanima Genijalan recept: evo kako ćeš spraviti savršeni pečeni krumpir iz pećnice - oduševit ćeš se Rubrika Life&style Life&style

A ovo je recept: 

Sastojci

• 1 limenka rajčica 

• 250 ml mlaćenice 

• 1 glavica luka 

• 2 mrkve

• 1 komad đumbira (oko 1-2 cm dugačak)

• 1 žlica maslinova ulja 

• malo ulja od bundeve

• papar i sol 

Priprema

Nasjeckaj luk, đumbir te očišćenu mrkvu. Stavi sve u lonac zajedno s uljem te dobro propirjaj sastojke. 

Potom dodaj rajčice te ostavi da krčka oko 20 minuta. Zatim sve piriraj. 

Umiješaj mlaćenicu te juhu začini po želji solju i paprom. Na kraju dodaj još malo ulja od bundeve. Dobar tek! 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0