Life&style

Genijalan recept: evo kako ćeš spraviti savršeni pečeni krumpir iz pećnice - oduševit ćeš se

  • Krumpir je vrlo često – u raznim varijantama - omiljen prilog malih i velikih 
  • Međutim, krumpir ne moraš nužno kuhati ili pržiti na brzinu u tavi 
  • S ovim receptom spravit ćeš krumpir iz pećnice koji će oduševiti sve ukućane 

Svejedno je li prilog mesu ili je solo s dodatkom aromatičnog svježeg sira: pečeni krumpir uvijek je poželjan i voljen! Nažalost, često nemamo vremena ili nam je jednostavno mrsko guliti ga, rezati, prati te peći – osobito ako se još kuha prije pečenja. Međutim, pečeni krumpir može se spravit u pećnici sasvim jednostavno – pogledaj kako…

Možda vas zanima Mmm.... prefino! Ovako će ti pire krumpir ispasti savršeno kremast i uskusan baš svaki put Rubrika Life&style Life&style

Sastojci za 2 porcije: 

• 12 do 15 krumpira srednje veličine (sirovih ili kuhanih od dana prije)

• 1 glavica luka

• maslinovo ulje

• svježi timijan i ružmarin

• sol i papar

• mljevena paprika (slatka)

• po želji začini za pečeni krumpir, svježe naribani parmezan 

Priprema: 

Temeljito operi krumpir, odnosno iščetkaj. Potom ga nareži na ploške, odnosno kocke, te stavi u veliku posudu. Zatim nasitno nasjeckaj luk te zajedno s malo maslinova ulja, nasjeckanog timijana i ružmarina, solju i paprom te mljevenom paprikom (po želji začinima za pečeni krumpir) stavi u istu posudu. Sve dobro promiješaj dok krumpir ne bude temeljito prekriven uljem i začinima. 

Možda vas zanima Znamo najbrži i najjednostavniji način da skuhaš krumpir Rubrika Life&style Life&style

Potom stavi krumpir na lim obložen papirom za pečenje ili u kalup za složenac (pazi na to da su ploške dobro raspoređene, odnosno da nisu jedna preko druge) te peci na 200 stupnjeva oko 30 minuta u pećnici. U međuvremenu krumpir oprezno okreni. Ako želiš, prije kraja pečenja možeš posuti krumpir s malo naribanog parmezana – dat će mu lijepu boju te još više arome. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🙋🏼‍♂️💁🏻‍♀️ ... hallo ihr Lieben, heute ist französisch angehauchter 🍗 Hühnertag. Grob geschnittenes Gemüse bekommen wir immer in Frankreich und in der Soße mit Käse 🧀 und vorher angebraten ist unsere Variante. Das Huhn ist geschmort und danach im Ofen geröstet. Dazu in Butter geröstete Bratkartoffeln mit Zitrone 🍋 Rosmarin und Knoblauch. . . . 🇬🇧🙋🏼‍♂️💁🏻‍♀️... hello dear ones, today is French-inspired 🍗 chicken day. We always get coarsely sliced vegetables in France and in the sauce with cheese 🧀 and before fried is our variant. The chicken is braised and then roasted in the oven. Add roasted potatoes in butter with lemon 🍋 rosemary and garlic. . . 🇮🇹💁🏻‍♀️🙋🏼‍♂️... ciao cari, oggi è di ispirazione francese 🍗 giorno di pollo. Otteniamo sempre verdure a fette grossolanamente in Francia e nella salsa con formaggio 🧀 e prima fritte è la nostra variante. Il pollo viene brasato e poi arrostito in forno. Aggiungere le patate arrosto nel burro al limone 🍋 al rosmarino e all'aglio. . . #huhn #brathuhn #hühnerschenkel #ofenhuhn #brathähnchen #bratkartoffeln #kartoffeln #rosmarinkartoffeln #gemüse #schmorgericht #schmortopf #gemüsetopf #karotten #käsesoße #cheddar #parmesan #parmesano #fenchel #zwiebeln #knoblauch #rösten #rösthähnchen #schmeckt #lecker #leckeressen #tasty #tastyfood #sogood #mittagessen #selbstgemacht

A post shared by R.G. Cousin (@rgcousin) on

 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0