- Krumpir je vrlo često – u raznim varijantama - omiljen prilog malih i velikih
- Međutim, krumpir ne moraš nužno kuhati ili pržiti na brzinu u tavi
- S ovim receptom spravit ćeš krumpir iz pećnice koji će oduševiti sve ukućane
Svejedno je li prilog mesu ili je solo s dodatkom aromatičnog svježeg sira: pečeni krumpir uvijek je poželjan i voljen! Nažalost, često nemamo vremena ili nam je jednostavno mrsko guliti ga, rezati, prati te peći – osobito ako se još kuha prije pečenja. Međutim, pečeni krumpir može se spravit u pećnici sasvim jednostavno – pogledaj kako…
Sastojci za 2 porcije:
• 12 do 15 krumpira srednje veličine (sirovih ili kuhanih od dana prije)
• 1 glavica luka
• maslinovo ulje
• svježi timijan i ružmarin
• sol i papar
• mljevena paprika (slatka)
• po želji začini za pečeni krumpir, svježe naribani parmezan
Priprema:
Temeljito operi krumpir, odnosno iščetkaj. Potom ga nareži na ploške, odnosno kocke, te stavi u veliku posudu. Zatim nasitno nasjeckaj luk te zajedno s malo maslinova ulja, nasjeckanog timijana i ružmarina, solju i paprom te mljevenom paprikom (po želji začinima za pečeni krumpir) stavi u istu posudu. Sve dobro promiješaj dok krumpir ne bude temeljito prekriven uljem i začinima.
Potom stavi krumpir na lim obložen papirom za pečenje ili u kalup za složenac (pazi na to da su ploške dobro raspoređene, odnosno da nisu jedna preko druge) te peci na 200 stupnjeva oko 30 minuta u pećnici. U međuvremenu krumpir oprezno okreni. Ako želiš, prije kraja pečenja možeš posuti krumpir s malo naribanog parmezana – dat će mu lijepu boju te još više arome.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.