Life&style

Znamo najbrži i najjednostavniji način da skuhaš krumpir

• Kuhanje krumpira i nije baš neki pretjerano zanimljiv kulinarski doživljaj 

• Zapravo, vječna priprema i čekanje da krumpir omekša vraški su dosadni – a sada je tome kraj!

• S ovim jednostavnim trikom krumpir će biti kuhan u trenu 

Naizgled beskonačne minute koje prolaze dok čekaš da zavrije voda, pa stavljanje krumpira (kojeg si prije ogulila, temeljito oprala i narezala na jednake ploške ili kockice), čekanje dok voda zavrije i dok se krumpir skuha, odsad se mogu pametnije iskoristiti. S ovim jednostavnim trikom uštedjet ćeš vrijeme - što je vrlo korisno kad ručak kasni, žuri ti se, gladna si... Jedini aparat koji ti treba za to je mikrovalna pećnica.

via GIPHY

A funkcionira ovako: 

Nareži neoguljen krumpir na ploške te ih stavi u staklenu posudu. Posuda se treba moći dobro zatvoriti te na poklopcu treba imati rupu za zrak. Potom pospi krumpir sa dvije žličice soli i dvije žlice vode te stavi u mikrovalnu pećnicu na 600 W. Ako si u napasti da krumpir baciš u vruću fritezu i tako skratiš vrijeme pripreme, podsjećamo te da je kuhani krumpir daleko zdraviji od prženih krumpirića. Kojih u porciji ne bi smjelo biti više od šest, kažu.

Možda vas zanima Priprema, uredi, sad! traje i dalje - prijavi se i osvoji besplatno preuređenje! Rubrika Life&style Life&style

Dobro je znati sljedeće: ako za količinu uzmeš dva krumpira, onda možeš lako odrediti potrebno vrijeme. Dakle, za dva krumpira treba 4 minute u uključenoj mikrovalki te još 4 minute da odstoji u isključenoj pećnici – ukupno 8 minuta. Za tri krumpira treba 6 minuta i još toliko u isključenoj mikrovalki – ukupno 12 minuta. I tako dalje…

U međuvremenu nemaš na što paziti te možeš pripremati druge stvari. To je doista superbrz i superjednostavan način pripreme – a krumpir je odličnog okusa! 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0