Life&style

Mmm.... prefino! Ovako će ti pire krumpir ispasti savršeno kremast i uskusan baš svaki put

  • Oguliti krumpir, skuhati, zgnječiti i začiniti: pire od krumpira lako je spraviti 
  • Međutim, postoji još jedan detalj koji većina nas često zaboravlja
  • Otkrit ćemo ti trik profesionalnih kuhara od kojeg će pire od krumpira biti još ukusniji

Pire od krumpira je pravi klasik među prilozima. Za to se ogule krumpiri, skuhaju u vodi, ogule, dobro zgnječe te se doda malo mlijeka, maslaca te malo muškatnog oraščića, soli i papra. To je, recimo to tako, osnovni recept. Međutim, profesionalni kuhari tvrde kako s pomoću jednostavnog trika pire od krumpira može dobiti još bolju aromu. 

Možda vas zanima Uz ovaj recept pommes frites će ti (napokon) ispasti savršeno Rubrika Life&style Life&style

Naime krumpir je poput male spužve – upija tekućinu u kojoj se kuha (zbog čega se kasnije može lako zgnječiti u pire). Ali, voda ne daje pireu nikakvu aromu, zbog čega je najbolje krumpir odmah skuhati u lagano posoljenom mlijeku. Tako će krumpir odmah preuzeti dio arome te će kasnije biti jako kremast. 

Osim toga, kod kuhanja dodaj malo jestivog škroba u mlijeko. Ako ćeš kasnije trebati još malo tekućine za pire, nećeš morati dodati hladno mlijeko iz hladnjaka, nego mješavinu mlijeka i škroba – to će fino zgusnuti i još aromatizirati pire. 

Savjet za gurmane 

Za još intenzivniji okus možeš skuhati krumpir u vrhnju te začiniti s malo češnjaka i svježim začinskim biljem (poput majčine dušice ili ružmarina). 

Možda vas zanima Mljac! Donosimo ti recepte za prefine deserte koji ne samo da ne debljaju, već su i zdravi Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0