- Oguliti krumpir, skuhati, zgnječiti i začiniti: pire od krumpira lako je spraviti
- Međutim, postoji još jedan detalj koji većina nas često zaboravlja
- Otkrit ćemo ti trik profesionalnih kuhara od kojeg će pire od krumpira biti još ukusniji
Pire od krumpira je pravi klasik među prilozima. Za to se ogule krumpiri, skuhaju u vodi, ogule, dobro zgnječe te se doda malo mlijeka, maslaca te malo muškatnog oraščića, soli i papra. To je, recimo to tako, osnovni recept. Međutim, profesionalni kuhari tvrde kako s pomoću jednostavnog trika pire od krumpira može dobiti još bolju aromu.
Naime krumpir je poput male spužve – upija tekućinu u kojoj se kuha (zbog čega se kasnije može lako zgnječiti u pire). Ali, voda ne daje pireu nikakvu aromu, zbog čega je najbolje krumpir odmah skuhati u lagano posoljenom mlijeku. Tako će krumpir odmah preuzeti dio arome te će kasnije biti jako kremast.
Osim toga, kod kuhanja dodaj malo jestivog škroba u mlijeko. Ako ćeš kasnije trebati još malo tekućine za pire, nećeš morati dodati hladno mlijeko iz hladnjaka, nego mješavinu mlijeka i škroba – to će fino zgusnuti i još aromatizirati pire.
Savjet za gurmane
Za još intenzivniji okus možeš skuhati krumpir u vrhnju te začiniti s malo češnjaka i svježim začinskim biljem (poput majčine dušice ili ružmarina).
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.