- Malo tko ne voli hrskave, vruće pržene krumpiriće
- Ma kako se njihova priprema činila jednostavnom, ona to baš i nije
- Zato isprobaj ovaj recept - nećeš požaliti
Premda se priprema francuskih krumpirića čini kao nešto najjednostavnije u kuhinji, u praksi to baš i nije tako. Ili su preprženi ili su gnjecavi ili nedovoljno pečeni... Ali kao za pripremu svakog dobrog jela, i za ovo postoji tajna savršene pripreme, a mi ćemo je podijeliti s tobom.
Ako si se već nekoliko puta okušala u pripremi krumpirića i nije ti uspjelo, to nikako ne znači da trebaš odustati. Vrijeme je da isprobaš novi recept nakon kojeg ćeš, vjeruj nam, postati prava majstorica pommes fritesa.
Postupak je veoma jednostavan, a potrebna su ti samo četiri sastojka:
- krumpir
- ulje
- sol
- mljevena (ljuta) paprika
Priprema je i više nego jednostavna ako pažljivo pratiš svaki od 5 koraka:
1. korak: Krumpir trebaš očistiti i narezati ga na štapiće debljine po želji (mi savjetujemo tanke kriške).
2. korak: Ulij vodu u veliki lonac, dobro je posoli i ostavi je da proključa. Dodaj nasjeckane krumpiriće u kipuću vodu i kuhaj ih točno pet minuta.
3. korak: Procijeđene krumpiriće začini (ljutom) mljevenom paprikom ili čilijem (a možeš dodati i još neke začine po izboru).
4. korak: Pržiti krumpiriće na vrelom ulju dok ne dobiju lijepu, rumenu boju.
5. korak: Ocijediti pommes frites i posoliti ga prema ukusu.
U slast!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.