Life&style

Jesi li znala da tvoja mačka najviše mrzi ovih 5 stvari? Zato sljedeći put pripazi...

  • Mačke su tvrdoglave, nepredvidljive te vrlo, vrlo svojeglave
  • Usprkos tome – neodoljive su, mazne i jako ih volimo
  • Pogledaj koje to stvari tvoja mačka nikako ne podnosi

Jesi li ikada vidjela istreniranu mačku koja nosi lopticu vlasniku ili preskače prepreke – kao što to radi pas? Nisi? Naravno, mačke je gotovo nemoguće „obuzdati“ – jer su izrazito svojeglave. Međutim upravo zato ih volimo – i premda se ponekad čini da nam ne vraćaju tu ljubav, sigurne smo da nas naše mačke jednako vole. A sigurne smo i da ovih pet stvari mrze više od svega…

1. Promjene

Novo dijete? Nova kuća ili stan? Toalet za mačke pomaknula si dva centimetra? To neće veseliti tvoju mačku. Naime, mačke su životinje navike i promjene ih mogu poprilično potresti. Zbog toga i svaku malu promjenu u kući treba izvoditi polako i postepeno. Kod preseljenja treba paziti na to da se životinja najprije mora naviknuti na novo okruženje. Svakako treba napraviti sigurnosnu provjeru kako bi se izbjegle opasne situacije.

via GIPHY

2. Tvoja mačka mrzi dosadu

Brze promjene mačke smatraju katastrofom, ali ne smije im biti dosadno. Okolina koja se nikada ne mijenja može učiniti životinje letargičnima. Osim toga, ako se tvoja mačka previše navikne na određenu rutinu, bit će joj puno strašnije ako ne ide sve po planu.

Možda vas zanima Nevjerojatno! Video superpametne mačke lutalice koja ima neviđenu metodu 'žicanja' oduševio internet Rubrika Life&style Life&style

via GIPHY

3. Glasni zvukovi

Vatromet, grmljavinsko nevrijeme ili buka sa gradilišta uopće nije nešto što veseli tvoju mačku. Naprotiv – to je plaši i jako joj je stresno. Kako bi joj pomogla, možeš je naučiti na neke zvukove, odnosno, da ih vremenom počne ignorirati. Na primjer, ostavi je na jednom mjestu za vrijeme nevremena, a kad nevrijeme prođe – nagradi je nečime što jako voli.

via GIPHY

4. Snažni mirisi

Tvoja mačka te ljutito gleda kad staviš novi parfem? Mačke imaju jako osjetljiv njuh pa ih snažni mirisi jako smetaju i mogu im biti neugodni. Zbog toga mačke izbjegavaju mjesta gdje intenzivno miriše.

via GIPHY

5. Smiješni kostimi – nisu smiješni tvojoj mački

Vrijeme je maškara i želiš prikladno „maskirati“ svoju mačku? To nije dobra ideja. Životinje ne vole imati bilo što na sebi. Što je razumljivo – imaju krzno koje ih grije.

via GIPHY

Možda vas zanima Najslađe su pudl-mačke? Upoznaj čudnu sortu maca s kovrčavim krznom pudlice Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    mačke vole biti same psi su non stop s vlasnicima.