Life&style

Nevjerojatno do kuda idu razlike između vlasnika pasa i vlasnika mačaka

Jedna anketa pozabavila se tim pitanjem – i došla do začuđujućeg odgovora

Imaš li psa ili mačku? Odgovor na to pitanje može reći o tebi puno više nego što misliš. Kad je riječ o kućnim ljubimcima, većina ljudi ima jasnog favorita. 

Možda vas zanima Savršeni posao - odseli na grčki otok i brini o 55 maca Rubrika Life&style Life&style

Pas vs. mačka

U Americi je provedena anketa u kojoj je sudjelovalo 1000 vlasnika pasa i 1000 vlasnika mačaka. Otkriveno je sljedeće: vlasnici pasa zarađuju više: 47.000 dolara godišnje (oko 300.000 kuna), dok vlasnici mačaka u prosjeku zarađuju 40.000 dolara godišnje (oko 256.000 kuna). To je povezano s poslovima koji rade. Vlasnici pasa češće rade u financijskom sektoru, dok su vlasnici mačaka češće u kreativnim zanimanjima. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Stoga nije ni čudo da vlasnici pasa troše 33 posto više novca na odjeću i asesoar te čak 26 posto više utroše na zabavu. Ljubitelji pasa, tvrdi anketa, vole akcijske i horror filmove, trčanje, jogu, ples i putovanja. Vlasnici mačaka jako vole dokumentarne filmove, mjuzikle, knjige i vrtlarstvo. Oni češće otkrivaju svoje tajne mačkama te dijele misli s mijaukavim četveronošcima (23 posto vs. 19 posto vlasnika pasa). 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Međutim, vlasnici pasa i mačaka imaju nešto zajedničko: mazasti sustanari oplemenjuju njihove živote. Dakle, svejedno radi li se o trčanju sa psom ili terapijskom razgovoru s mačkom, očito je svejedno kojeg ljubimca preferiraš, jer kućni ljubimci obogaćuju naše živote u raznim pogledima, tvrde stručnjaci. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Luna2

    Ima nešto u tome...i ljubitelji pasa su društveniji i otvoreniji, dok su mačkoljupci više introvertirani.