Life&style

Najstarija mačka na svijetu proslavila 30. rođendan!

Znamo da mačke imaju 9 života, ali ova je živa od 1988! Upoznaj najstariju mačku na svijetu, Rubble!

Najstarija živuća mačka na svijetu, ujedno i najstarija mačka Velike Britanije ovaj tjedan je proslavila svoj 30. rođendan. Slatka Rubble, koju je Michele Foster darovala sama sebi još davne 1988. godine, a par je od tada nerazdvojan - i pritom ruši svjetske rekorde.  | Autor: City Vet City Vet

Rubble je imao i svoj rođendanski party kod lokalnog veterinara gdje mu je poslužena najfinija mačja hrana, a dobio je i besplatni pregled. Naravno, zdravlje mu je i dalje izvrsno, no pitaš li se kako to da uopće živi toliko dugo?! Michele nikad nije osnovala obitelj kaže da se za Rubble brine kao da joj je dijete. Izjavila je kako je Rubble poklonila sama sebi jer se osjećala usamljeno, a od tada uživaju u međusobnoj pažnji. Rubble je divna i vrlo umiljata mačka koja je tek s godinama postala malo čangrizava, a Michele se nadala da nitko neće čuti za godište njene mačke kako ne bi postala zvijezda. Ipak, to se nije dogodilo. 

Ova 137-godišnja mačka (stavimo li u ljudske godine!) je još puna života, a to vjerojatno možemo pripisati i njenom mačjem društvu, kako Michele ima još tri perzijske mačke uz Rubble. Baš nas zanima koliko godina će još Rubble uveseljavati svoje lokalne prijatelje!

Photo: City Vet

Komentari 0