Life&style

Jesi li znala da postoji indijanski horoskop? Provjeri koji si znak i koji kamen te štiti...

  • Prema ovom je horoskopu svakome od nas po rođenju dodijeljena neka životinja, a osobine te životinje određuju naš karakter
  • Indijanski horoskop povezan je i s totemima koji igraju vrlo važnu ulogu u indijanskoj vjeri i kulturi
  • Svakom znaku pripada po jedan od četiri osnovna elementa (voda, zrak, vatra i zemlja) i svaki ima svoj kamen koji ga štiti

Dobro je poznata činjenica da su se američki domoroci oduvijek trudili živjeti u skladu s prirodom i njenim promjenama. Tako su i svoje horoskopske znakove pronašli u životinjama čije se karakteristike prenose na ljude. Osim toga, indijanski horoskop povezan je i s totemima koji igraju vrlo važnu ulogu u indijanskoj vjeri i kulturi. 

Kao i u zapadnjačkom horoskopu, i ovdje postoji 12 znakova koji su jednako organizirani i imaju brojne sličnosti s dobro nam poznatim horoskopskim znakovima. Tako svakom znaku pripada po jedan od četiri osnovna elementa (voda, zrak, vatra i zemlja) i svaki ima svoj kamen koji ga štiti. U nastavku pogledaj koji si znak prema ovom zanimljivom horoskopu i otkrij što on govori o tebi:

1. VIDRA (20. siječnja - 18. veljače)

Element: zrak
Kamen: tirkiz

Osnovna karakteristika osoba rođenih u znaku vidre je da su pomalo neobični i ponekad ih je teško shvatiti i razumjeti. No unatoč tome, vidre su vrlo maštovite, pametne i intuitivne, a u odnosima s drugim ljudima su iskrene i empatične.

Možda vas zanima Horoskop ti otkriva s koliko djece ćeš biti najsretnija majka... Rubrika Life&style Life&style

2. VUK (19. veljače - 20. ožujka)

Element: voda
Kamen: žad

Prema indijanskom horoskopu, vukovi su ono što bi u zapadnjačkom bile ribe. Glavne karakteristike ovoga znaka su emotivnost i strastvenost pa su zbog toga odlični ljubavnici i svakom smislu. I dok često uz pojam vuka vežemo izraz „vuk samotnjak“, to ovdje nije slučaj. Naime, vukovi vole biti okruženi ljudima i ne vole solirati. 

 

3. SOKOL (21. ožujka - 19. travnja)

Element: vatra
Kamen: opal

Kao i osobe rođene u znaku ovna, i sokoli su rođeni da budu vođe. Ono što ih posebno odlikuje je sposobnost realnog prosuđivanja situacije, ma koliko ona bila komplicirana. Uz to, sokoli su marljivi, ne odgađaju poslove i često preuzimaju inicijativu. U vezama su jako strastveni.

4. DABAR (20. travnja - 20. svibnja)

Element: zemlja
Kamen: jaspis  

Kad je riječ o poslu, dabrovima nema ravnih. Dobri su stratezi, lako se prilagođavaju i jednostavno rješavaju sve prepreke. Mana im je što nisu najbolji timski igrači i sve preuzimaju na sebe pa im to često stvara probleme u poslovnom okruženju. Ipak, vrlo su odani u odnosu s drugim ljudima i na njih se uvijek može računati.  

Možda vas zanima Fatalna seks božica, senzualna diva ili zaigrani vražićak: Koliko si dobra u krevetu sudeći prema horoskopu? Rubrika Life&style Life&style

5. JELEN (21. svibnja - 20. lipnja)

Element: zemlja
Kamen: ahat

Zanimljive, duhovite i rado viđene u društvu karakteristike su osoba rođenih u znaku jelena. Vrlo su vedre prirode i uživaju u društvu, a vole biti u centru pažnje. Zbog toga se može reći da su malo narcisoidni, ali su jako dobri prijatelji.

6. DJETLIĆ (21. lipnja - 21. srpnja)

Element: voda
Kamen: rozenkvarc

Osobe rođene u znaku djetlića su vrlo pažljive osobe, empatične i uvijek spremne saslušati sugovornika i pružiti mu savjet. Odlikuje ih skromnost i organiziranost pa nisu zahtjevni i vrlo su prilagodljivi u različitim situacijama. U vezama su vrlo romantični. 

7. LOSOS (22. srpnja - 22. kolovoza)

Element: vatra
Kamen: karnelian

Ono što u našem horoskopu lav, u indijanskom je losos pa se ovaj znak prilično razlikuje od dobro nam poznatog. Losose odlikuje kreativnost i fokusiranost na određene ciljeve i svrhu. U obavljanju poslova vrlo su energični, intuitivni i puni entuzijazma pa svojom energijom motiviraju ljude oko sebe. 

8. MEDVJED (23. kolovoza - 21. rujna)

Element: zemlja
Kamen: ametist

Medvjedi su, prema indijanskom horoskopu, vrlo praktične, realne i razumne osobe. Njihova glavna karakteristika je snaga koja im pomaže u svim životnim situacijama. Zbog toga su vrlo zaštitnički nastrojeni prema voljenim osobama, obitelj im je na prvom mjestu i zbog nje su spremni na sve. Odani su partneri.  

Možda vas zanima Kako umanjiti tamne podočnjake i riješiti se dosadnih borica oko očiju? Rubrika Beauty Beauty

9. GAVRAN (22. rujna - 22. listopada)

Element: zrak
Kamen: azurit

Osobe rođene u znaku gavrana imaju najbolje ideje od svih znakova. Naime, zbog odlične snalažljivosti i poduzetničkog duha, ljudi cijene njihove ideje i rado ih pitaju za savjet ili mišljenje. U ljubavnim odnosima su jako romantični, ali kada jednom izgube povjerenje u partnera, nikada mu više neće vjerovati.

10. ZMIJA (23. listopada - 22. studenog)

Element: voda
Kamen: peridot

Dok je u zapadnjačkom horoskopu otrovan znak škorpion, u indijanskom je to zmija. I jednom i drugom znaku pripadaju osobe rođene u istom periodu, a odlikuje ih velika duhovnost pa i moć iscjeljenja. Slučajnost ili ne, prosudi sama!

11. SOVA (23. studenog - 21. prosinca)

Element: vatra
Kamen: turmalin

Sova = mudrost! Upravo to vrijedi i za osobe rođene u ovom znaku koje su vrlo inteligentne i pametne. Vole čitati, istraživati, zanimaju se za različita područja i vrlo su pedantni. Sove se najčešće bave prirodnim znanostima. U ljubavi su prilično zahtjevni jer se ne zadovoljavaju prosječnim partnerima. 

Možda vas zanima Kakve sretnice! 3 horoskopska znaka koja baš uvijek dobiju što žele Rubrika Life&style Life&style

12. GUSKA (22. prosinca - 19. siječnja)

Element: zemlja
Kamen: tanzanit

I za kraj – guska, zemljani znak kojega odlikuje posvećenost ciljevima i usmjerenost na ono što radi. Guske su ambiciozne i usmjerene na pobjedu pa su najčešće uspješni poduzetnici ili sportaši. U vezama su vrlo privrženi partneru, puni ljubavi i duhoviti. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0