Life&style

Jesen ispred televizora: Ovih 7 hit serija dolaze do kraja godine, jedva čekamo!

  • Jedan od razloga zašto se veselimo jeseni su brojne nove serije koje nam stižu 
  • A po svemu najavljenom čini se kako će ova televizijska jesen biti izuzetno atraktivna!
  • U širokoj ponudi novih naslova na omiljenim streaming servisima, odabrali smo 7 koje jedva čekamo

Datum i vrijeme nam svakim danom poručuju: ljeto se polako bliži kraju. No, moramo priznati kako se ipak veselimo uskočiti u balonere, a navečer se pod laganu dekicu uljuljati na kauč i staviti najdražu seriju. A kad je riječ o posljednjem, ove jeseni se uistinu imamo čemu veseliti. Popularni streaming servisi donose još mnoštvo serija do kraja godine, a mi smo odabrali 7 kojima se najviše veselimo. Od dugoočekivanog prednastavka Game of Thronesa - House of the Dragon čija je prva epizoda upravo izašla, do Tim Burtonove adaptacije obitelji Addams. Evo što nas sve očekuje ove jeseni...

Možda vas zanima 'Poslije svega: Zauvijek sretni': Film snimljen prema književnoj globalnoj senzaciji stiže u kina Rubrika Life&style Life&style

House of the Dragon, 21. kolovoz (HBO)

Konačno smo dočekali prednastavak Igre prijestolja, a reakcije na prvu epizodu koja je izašla u ponedjeljak su i više nego obećavajuće. Kuća zmaja će istražiti pozadinsku priču dinastije Targaryen u svoj njezinoj vatrenoj slavi. Serija se temelji na knjizi Georgea R.R. Martina „Vatra i krv“ u kojoj se radnja zbiva 200 godina prije događaja iz „Igri prijestolja“. Glavne će uloge utjeloviti Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel i Rhys Ifans.

The Rings of Power, 2. rujan (Amazon Prime Video)

Iako je točna priroda Amazonovog hrabrog novog prodora u Međuzemlje J. R. R. Tolkiena i dalje velika tajna, serija The Rings of Power već je oglašavana kao najskuplja televizijska serija ikad snimljena. A imali smo prilike dobiti uvid u prve produkcijske fotografije objavljene prošlog mjeseca. Obožavatelji hobita već su počeli nagađati koji bi se likovi mogli pojaviti u seriji - stoga, tko želi saznati više, samo se mora usredotočiti na društvene mreže u potrazi za tragovma.

Ponoćni klub, 7. listopad (Netflix)

Adaptacija omiljenog istoimenog romana za mlade, Netflixova serija Ponoćni klub (The Midnight Club) se vrti oko skupine terminalno bolesnih tinejdžera u hospiciju koji jedni drugima pričaju strašne priče. Prognoze najavljuju kako nas očekuje sljedeći Netflixov hit horor  u rangu Stranger Thingsa. Dosta ambiziozna najava, jedva čekamo! 

'Djevojka iz močvare': U kina stiže željno iščekivana adaptacija bestselera New York Timesa

Kruna, studeni (Netflix)

Nakon prošlosezonskog briljantno brutalnog seciranja Charlesovog i Dianinog braka u raspadu, možemo očekivati još jedno poglavlje Krune koja se ne boji opet zadati udarce kraljevskoj obitelji dok nova glumačka ekipa preuzima uzde, uključujući Imeldu Staunton kao kraljicu i Elizabeth Debicki kao Dianu. Događaji koji će biti pokriveni u novoj sezoni uključuju Dianinu tragičnu smrt, politički uspon Tonyja Blaira i razorni požar u dvorcu Windsor.

Wednesday, datum još nepoznat, (Netflix)

Posljednja u nizu adaptacija o obitelji Addams, pod palicom legendarnog Tima Burtona, svjetla reflektora usmjerava na svačijeg omiljenog tinejdžerskog sociopata - Wednesday. Uistinu impresivni tim koji stoji iza ove serije stvara velika očekivanja - uz Jennu Ortegu koja glumi mladu Wednesday, u novoj seriji o obitelji Addams uloge njenih roditelja utjelovit će Catherine Zeta-Jones koja ima ulogu matrijarha obitelji dok je Luis Guzmán u ulozi njenog supruga.

Love and Death, datum još nepoznat, (HBO Max)

Najnovija drama HBO-a Davida E. Kelleya — idejnog tvorca serija Big Little Lies, The Undoing i Nine Perfect Strangers, Love and Death još je jedna serija koju svi obožavatelji true crimea nestrpljivo očekuju. Baziran na istinitom, poznatom ubojstvu, u glavnoj ulozi je Elizabeth Olsen kao zloglasna domaćica iz predgrađa koja je 1980-ih u Teksasu sjekirom ubila svoju prijateljicu Betty Gore. 

 | Autor: Love and Death Love and Death Serija o brutalnom ubojstvu

The White House Plumbers, datum još nepoznat, (HBO)

Svi članovi tria kreatora koji stoji iza Vodoinstalatera Bijele kuće, koji stiže kasnije ove godine, je diplomirao u školi pomalo zlobne političke satire Armanda Iannuccija. 'White House Plumber' usredotočen je na zloglasnu provalu koja je pokrenula Watergate skandal. S glumačkom postavom koja uključuje Woodyja Harrelsona, Lenu Headey, Justina Therouxa i Judy Greer, ova razigrana komedija-drama ne može doći dovoljno brzo.

 | Autor: HBO Max HBO Max The White House Plumbers

Photo: Promo

Komentari 0