Life&style

Jedan 'tajni' iznenađujući sastojak trebala bi uvijek dodati bolognese umaku - oduševit ćeš se!

  • Bolognese je klasik među umacima za tjesteninu 
  • Jednostavno se spravlja i može se začiniti na razne načine 
  • Na primjer, s ovim iznenađujućim tajnim sastojkom 

Standardni sastojci za pravi talijanski bolognese umak su mljeveno meso, koncentrat rajčice, luk, mrkva, crveno vino, celer, češnjak i nasjeckane rajčice. Međutim, osim sastojaka za bolognese koji su obavezni, postoji još nekoliko savjeta i trikova kako umak učiniti još ukusnijim. Jedan od njih je ovaj genijalan i iznenađujući sastojak. 

Ovaj sastojak treba staviti u svaki bolognese umak 

Iznenađujući i nevjerojatno aromatičan sastojak koji više ne smije nedostajati ovom omiljenom talijanskom umaku je – cimet! Začin je savršena nadopuna krepkom umaku. Cimet daje aromatičan i lagano slatkasti okus te čini umak posebnim. 

U najboljem slučaju trebalo bi bolognese kuhati lagano nekoliko sati kako bi dobio punu aromu. Dakle, u umak jednostavno stavi da se sat vremena kuha prutić cimeta pa ga nakon kuhanja izvadi. 

Ako kod kuće imaš samo cimet u prahu, onda na kraju kuhanja dodaj umaku prstohvat cimeta. Ako za vrijeme jela primijetiš da se cimet gotovo ne osjeti, sljedeći puta dodaj veći prstohvat. Vidjet ćeš koliko će ti ovaj umak ubuduće biti ukusniji! 

Možda vas zanima 10 briljantnih i neočekivanih načina na koje možeš koristiti cimet Rubrika Life&style Life&style
Možda vas zanima Znaš li koliko dugo smiješ upotrebljavati svoj papar, cimet ili crvenu papriku? Evo kolika je trajnost suhih i svježih začina Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Getty
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dancy11.04.2005

    Sad ste počeli kakit! Nikakav cimet ne ide u originalni recept, al zato ide mlijeko. Ja ga kuham 45 minuta i to mu je dovoljno! Zašto kuhati satima, nešto što ćemo pojesti za 10- tak minuta