Life&style

Izbijaju ti prištići i crvenilo nakon depilacije? Spriječi to uz ovih par trikova

  • Ako smo i zimi bile malo opuštenije, sada više nema zezancije s dlakama
  • Depiliranje voskom popularna je metoda depilacije koja uspješno uklanja dlačice s cijelog tijela, ali može izazvati iritacije, prištiće i crvenilo
  • Donosimo ti pet koraka koji će ti pomoći u prevenciji ovih dosadnih i često nelagodnih pojava

Depiliranje voskom popularna je metoda depilacije koja uspješno uklanja dlačice sa cijelog tijela, od nadusnica do nogu. Osim što uklanja neželjene dlačice, vosak uklanja i površinski sloj kože te tako ostavlja tvoje pore izložene svemu s čime dođu u dodir (poput nečistoće s tvojih prstiju). Zbog toga je koža nakon depilacije često nadražena te se pojavljuju crvenilo i prištići. Srećom, uz nekoliko koraka i mjera predostrožnosti, možeš spriječiti ove dosadne reakcije. .

Možda vas zanima Još uvijek se pitaš koja je depilacija učinkovita i bezbolna? Mi smo je otkrile Rubrika Life&style Life&style

Korak 1.

Nježno očisti područje neposredno nakon depilacije kako bi bila sigurna da nema šminke, prljavštine i mrtvih stanica kože koje se mogu zarobiti u tvojim porama nakon uklanjanja dlačica. Ukoliko odmah nakon depilacije moraš juriti dalje, savjetujemo ti da se u tvojoj torbici nađe mjesta za maramice za lice ili one s antiseptičkim djelovanjem.

 | Autor: Miss7/pr Miss7/pr Primjeri: Asepsoleta (10 kuna), Nivea (27 kuna), Dr. Organic (30 kuna)

Korak 2.

Nakon što se vratiš kući, depilirane dijelove namaži uljem od lješnjaka koji djeluje antiseptički i umirujuće. I što god učinila, bori se protiv poriva da dodirneš svoju glatku kožu.

 | Autor: Miss7/pr Miss7/pr

Primjeri ulja lješnjaka: Oleo Therapy (62 kune), Mayami ulje (59,90 kuna), Adria Spa (59, 90 kuna)

Možda vas zanima Ovaj puder nanijela sam ujutro i testirala hoće li izdržati do večeri Rubrika Beauty Beauty

Korak 3.

Ako je tvoja koža crvena ili nadražena, prijeđite kockicom leda nekoliko puta preko nadraženih dijelova kože, a zatim nanesite protuupalnu kremu kako bi se smanjila iritacija.

 | Autor: Miss7/pr Miss7/pr

Primjeri umirujućih krema: Mixa ( 39,70 kuna), Nikel Aloe vera gel (69, 90 kuna), Melem (20,90 kuna)

Korak 4.

U narednih 48 sati nakon depilacije izbjegavajte toplinu, paru (što znači izbjegavati kupke, saune...) te nositi odjeću koja vas steže. Gornji slojevi kože su nakon depilacije osjetljiviji pa pazi da kožu održavaš čistom, hladnom i dobro prozračenom.

Možda vas zanima Isprobala sam dva jednostavna načina depiliranja, pogledaj koliko su efikasni i koliko dugo traju Rubrika Beauty Beauty

Korak 5.

Nekoliko dana nakon depilacije napravi piling kože kako bi spriječila urastanje dlaka i njihovo buduće izbijanje. Preporučujemo ti uporabu nježnog pilinga ili morske spužve (ako imate osjetljivu kožu).

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0