Beauty

Isprobala sam dva jednostavna načina depiliranja, pogledaj koliko su efikasni i koliko dugo traju

  • Osjećaj glatkih nogu mi je jedan od najdražih, ali postupak depilacije mi je ultra-naporan
  • Nisam djevojka od kozmetičkih salona i što god mogu obavljam samostalno, ali naravno, na što jednostavniji i brži način
  • Kako bih si maksimalno olakšala, odlučila sam isprobati dva najjednostavnija načina depilacije koja sam u tom trenutku mogla kupiti u drogeriji: Epilette lady držač i trakice i Eveline kremu 

Toplo vrijeme i sve kraće haljinice iziskuju jednu od mojih najomraženijih aktivnosti - depilaciju. Neke djevojke borbu s dlačicama prepuštaju stručnjacima, dok su druge (poput mene) prelijene i prezauzete da planiraju odlazak kozmetičarki. Ako si i ti jedna od nas, svečano ti predstavljam dva alata čija su mi pakiranja obećala otpadanje dlačica u roku keks: Epilette lady držač i trakice za depilaciju i Eveline kremu s novom, poboljšanom formulom. Kako bi što bolje vidjela rezultate testiranja, depilaciju sam obavila na danjem svjetlu i na koži ruku koju inače nemam običaj depilirati.

Epilette lady držač i trakice za depilaciju

Na lijevoj sam ruci prvo isprobala Epilette držač i trakice za depilaciju koje sam nabavila u Mulleru za 47,90 kn. Trakice su bez mirisa, u paketu dobiješ i 5 komada zamjenskih, a sam proces je jednostavan i bezbolan. Upotreba je super jednostavna i sastoji se od par koraka: nakon što provučeš šaku kroz držač, laganim kružnim pokretima trljaš mjesto s kojeg želiš ukloniti dlačice. Trakica, koja je poput nježnog brusnog papira, trlja dlačice i one se na taj način uklanjaju.

Možda vas zanima Hura! Znamo kako više nikad nećeš ostati s praznom baterijom mobitela Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

 

Nakon trljanja mi se pojavilo crvenilo, što je i očekivano s obzirom na trenje, ali se brzo povuklo. Koža mi je bila suha, ali i na samom pakiranju stoji da nakon tretmana treba nanijeti hidratizirajući losion. Sve u svemu, za prvo sam isprobavanje bila i više no zadovoljna i svakako ću uvesti ovu metodu depilacije u svoju beauty rutinu. Jednostavno je, praktično, nema previše nereda i što je najvažnije, zaista uklanja dlačice.

 

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

Eveline krema za depilaciju

Kreme za depilaciju nisu nikakva novost, ali oduševio me sam naziv koji se hvali novom formulom rješavanja dlačica u samo 3 minute za samo 17,50 kn. Hmm, predobro da bi bilo istinito? Jedva sam dočekala da isprobam. Postupak je još jednostavniji nego kod prve metode. Lopaticom ravnomjerno namažeš sloj kreme na željeno područje i ostaviš da djeluje 3-5 minuta. Nakon toga ispereš i voilà!

 

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

Možda vas zanima Želiš da tvoja koža izgleda mlađe? Onda nikako ne bi trebala zanemariti ovo osnovno pravilo Rubrika Beauty Beauty

No, prvi pokušaj mi nije bio uspješan jer očito nisam baš najravnomjernije rasporedila kremu pa su mi se dlačice samo mjestimično uklonile. Nisam htjela odustati pa sam nanijela još jedan sloj i većina preostalih dlačica je pala u zaborav, dok je par najtvrdoglavijih i dalje ostalo stršiti u zraku. No, moram priznati da je za 3 minute skinula zavidnu količinu dlačica, a idući ću je put ostaviti da djeluje malo duže pa će i rezultati biti sigurno bolji. Ova mi se metoda svidjela jer zahtjeva minimalan napor, definitivno je najbezbolnija, a ima i ugodan miris.

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

Koliko su me držali glatkom?

Primijetila sam da mi dlačice rastu sporije no inače, a prvih tjedan dana sam bila potpuno glatka. Zabilježila sam stanje dlakavosti nakon dva i pol tjedna i bila ugodno iznenađena. Naime, dlačice jesu prisutne, ali u primijetno manjim količinama. Iako se zaista radi o nijansama, rjeđe su na desnoj ruci na kojoj sam koristila Eveline kremu jer ih je ona baš 'isčupala' iz korijena. Kako god, ja ću i dalje nastaviti kombinirati ova dva fenomenalna alata jer su mi razbili predrasude i dokazali da doista djeluju.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Photo: Privatni album/Olja Runjić

Komentari 0