Beauty

Testirala sam 5 jeftinih maramica za skidanje šminke i ove su top!

Možda nam nisu najdraži način uklanjanja make upa, ali su svakako najpraktičniji. U moru drogerijske ponude, pronašli smo pravi dijamant!

Uklanjanje make upa i čišćenje kože lica dnevni je ritual svake žene koji, ruku na srce, zna ponekad biti jako naporan. Iako smo svjesne toga da se sve nečistoće koje potencijalno dovode do upala i prištića događaju upravo zbog lošeg čišćenja (između ostaloga!), nerijetko znamo i zaspati s full make upom, što na duge staze definitivno nije dobra odluka. Upravo zato, maramice za skidanje make upa izgledaju kao savršeno rješenje; uvijek ih možeš imati na noćnom ormariću pa se bar tako prisiliti da skineš šminku i mučiš lice cijelu noć. Moramo napomenuti da one nisu najgenijalniji izbor jer "povlače" kožu i tako s vremenom dovode do bora, a onima s osjetljivijom kožom su i previše invazivne. Ipak,  nekim situacijama je bolje posegnuti za njima nego ni za čim. No kako je tržište doslovno puno maramica za čišćenje koje obećavaju iste stvari, stavili smo ih na test tijekom pet dana da ustvrdimo koje uistinu najbolje obavljaju posao.

1. Cera di Cupra vlažne maramice za skidanje šminke i čišćenje lica - 17,90 kn (Müller)

Ovo pakiranje sadrži 25 maramica koje nemaju alkohol i imaju vrlo ugodan miris. Pakiranje je malo i praktično, iako se lako može potrgati zatvarač. Nažalost, one ne skidaju baš maskaru, ne skidaju u potpunosti sve ostatke make upa i zaista peckaju za lice. Nakon njih lice treba oprati još kakvim proizvodom za čišćenje.

Možda vas zanima Sasvim iskreno: Ovo je istina o ekstenzijama trepavica Rubrika Beauty Beauty

2. Violeta Make Up removal - 19,90 kn (dm)

Violeta sadrži čak 50 maramica, pakiranje je izvrsno, čvrsto i s dvostrukim zatvaračem, a u sebi sadrže provitamin B5 i vitamin E. Međutim, maramice ne skidaju maskaru, potrebno je više njih za ukloniti make up jer teži make up samo razmrljaju po licu i od njih pecka područje oko očiju. 

3. Byphasse maramice za skidanje šminke s mliječnim proteinima - 14,90 kn (dm)

Ove maramice imaju poveće pakiranje s 40 vlažnih maramica koje imaju jednu glatku i drugu teksturiranu stranu pa su prilagođene za skidanje različitog make upa. Maramice su prigodne za sve tipove kože, a sadrže mliječne proteine i zaista ugodno mirišu. Za njih možemo reći da izvrsno skidaju make up, iako ne skinu maskaru baš u potpunosti i blago peckaju za područje oko očiju.

4. Garnier Micellar Cleansing Wipes - 23,90 kn (dm)

Ovo mini pakiranje sadrži Garnierovu sensitive micelarnu vodu, a zaista se jednako tako i ponašaju. Izvrsno skidaju make up, hipoalergene su, nježne na dodir i ne peckaju za lice. Jedino što eventualno vidimo kao problem je činjenica da paket ne izgleda super otporno, ali ostao nam je čitav! Usput, paket sadrži 25 maramica i moramo priznati da su nam one favorit!

Možda vas zanima [VIDEO] Testirala sam 3 hit pudera do 55 kn i evo najboljeg! Rubrika Beauty Beauty

5. Nivea 3-in-1 Cleansing Wipes - 24,90 kn (Bipa)

Paket od 25 maramica namijenjen je suhoj i osjetljivoj koži, a sadrži hranjivo bademovo ulje. One su specifične jer skidaju baš sav make up, a pritom imaju formulu koja njeguje trepavice. jedino što smo izvukli kao negativno bi ponovno bilo pakiranje koje ako se loše zalijepi maramice gube vlagu pa tako i kvalitetu, a imaju i nešto intenzivniji miris kreme, koji neće svima odgovarati.

Photo: miss7

Komentari 0