Life&style

LaChocolate: Iz ljubavi i strasti prema najfinijoj čokoladi, nastao je jedan od najslađih hrvatskih dućana

  • Potraga za kvalitetnijim i zdravijim čokoladama odvela nas je u LaChocolate, jedan od najslađih dućana u našem gradu
  • Ova gurmanska oaza smještena u Masarykovoj nudi najraznovrsnije čokolade, praline, bombonijere, kavu, čajeve, začine za pića i napitke, ali i prateću opremu u vidu kuhala, čajnika i šalica
  • Prostor je to koji opija sva osjetila, a vlasnica nam je otkrila kako je cijela priča uopće krenula

Ako me nešto istinski veseli, onda je to otkrivanje zanimljivih specijaliziranih dućana koji se svojom ponudom, bila riječ o odjeći, nakitu, modnim dodacima ili kakvim finim slasticama i napicima, razlikuju od onih na kakve smo uglavnom naviknuli. Šarmantni LaChocolate smješten na samom početku Masarykove ulice koji smo suprug i ja kao veliki ljubitelji čokolade otkrili tragajući za kvalitetnijim i zdravijim alternativama osvojio je sva naša osjetila na prvi pogled i udah.

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

Vizualno i olfaktorno, vrata jednog od najslađih dućana u našem gradu uistinu su poput portala u neki drugi svijet. Već na samom ulazu preplavi te najčarobnija kombinacija mirisa, zavodeći notama kakaa pomiješanima s aromama čajeva, začina i kave, a pogled na svaku policu jednako je primamljiv kao i miris koji obavija prostor. 

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott  | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

Ovo je doista jedno od onih mjesta gdje čovjek ne zna što bi prije pogledao i za koje nam pomalo nestvarno i mazohistički djeluje ideja o radu u ovom prostoru uz odolijevanje da se ne okusi sve što se na policama nalazi. A nalazi se uistinu nevjerojatna količina najraznovrsnijih čokolada, pralina, bombonijera, kava, čajeva, začina za pića i napitke i prateće opreme u vidu kuhala, čajnika i šalica koje cijelo iskustvo uživanja u najfinijim zalogajima i kapljicama podižu na jednu višu razinu. 

Možda vas zanima Najslađa manifestacija u Zagrebu: Dani čokolade i kave pravi su mali raj za sve koji vole slatko Rubrika Life&style Life&style

Djeluje mi kao kombinacija dućana Willyja Wonke i onog kojeg u Reynaudu vodi lik Juliette Binoche, ali još bolji jer za razliku od ova dva spomenuta LaChocolate postoji u stvarnom svijetu. Dapače, postoji na više adresa. Uz dućan u Masarykovoj s najbogatijom ponudom, tu su i onaj u Ilici te tri dućana u Sloveniji, a za sve one kojima niti jedna od spomenutih adresa nije u blizini, uspješno posluje i webshop

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott  | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

Kako mi otkriva Irena Kučiš Tomažin, vlasnica i direktorica LaChocolatea, cijela je priča nastala iz velike ljubavi prema hrani i vinu. Priznaje mi da je oduvijek bila veliki gurman koji rado kuha, peče slastice i istražuje razne kombinacije okusa, a posao je odlučila pokrenuti sada već davne 2006. godine prepoznavši priliku u tome što u to vrijeme u Hrvatskoj nije postojalo ništa slično. "Potaknuta onime što sam vidjela i probala na brojnim putovanjima u inozemstvu, odlučila sam sa suprugom otvoriti čokolateriju i čajoteku u Zagrebu. U njoj smo željeli objediniti zdrav život i slatke strasti kroz promociju kulture ispijanja pravih čajeva i ponudu custom made čokoladnih proizvoda od vrhunskog kakaa i najbolje belgijske čokolade", kaže mi.

Možda vas zanima Kolači slastičarnice Dolcinotti oduzimaju dah, no ne tako kao plemenita priča zbog koje je otvorena Rubrika Life&style Life&style

Ono što je danas vrlo uspješna priča u kojoj sudjeluje više članova obitelji, u početku je bio projekt koji se susretao s brojnim izazovima. Bilo je, kaže Irena, potrebno jako puno energije, financijskih ulaganja, edukacija, truda i vremena da bi stigli tu gdje su danas. "Većinu stvari odradili smo apsolutno sami, od osobne edukacije i osmišljavanja izgleda brendova do izgleda ambalaže i same prodaje. Osmislila sam vizualno svaki artikl koji ide na police do najmanjih detalja, kao i uređenje naših prodajnih prostora. Biti poduzetnik u Hrvatskoj nije nimalo lako, pogotovo u ova vremena, ali opstali smo zbog tvrdoglavosti, ljubavi i truda koji ulažemo, naših motiviranih zaposlenika i naših dragih vjernih kupaca kojih je sve više i koji su prepoznali našu kvalitetu i na tome smo im zaista zahvalni", poručuje. 

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott  | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

Iako samo ime dućana jasno upućuje na čemu je naglasak, ugodno nas je iznenadila cjelokupna ponuda koja je puno šira nego što itko može zamisliti. U vitrini u središtu dućana smještene su neodoljive ručno rađene praline, s polica mame najraznovrsnije čokolade poput one sa soli, ali i raznim tipičnim hrvatskim posipima i okusima, čokolade s različitim postocima kakaa... Imaju čak i onu s 99% kakaa, a posebno mi se šarmantnima čine ručno rađene bombonijere u kojima se nalaze čokolade u najrazličitijim oblicima. Makeup set, lakovi za nokte, cipele, smartphonei, vrtni alati, kuhinjski dodaci, note, setovi za ping pong, brijaći pribor, liječnički instrumenti...  Ako postoji mjesto gdje ćemo pronaći savršenu (i prikladnu s obzirom na hobije i interese) bombonijeru za neku dragu nam osobu, onda je to ovaj dućan.

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott  | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

"Tijekom godina dodali smo u ponudu i speciality kave (single origin i s aromama) i one su apsolutni hit", otkriva mi Irena. "Sama sam završila edukaciju za sommeliera za čaj i kavu i posjetila plantaže s kojih stižu naši čajevi u Kini, Indiji, Nepalu i Šri Lanki. Naučila sam  puno toga i trudim se prenijeti to znanje dalje zaposlenicima i kupcima kroz naš brend CHAI s najvećom ponudom od preko 200 pravih čajeva u rinfuzi i priborom za pripremu čaja, a koje se može kupiti u našim čajotekama i na webshopu. Surađujemo i s mnogo ugostitelja i hotela, a kroz brend LaChocolate nudimo zaista najveći asortiman vrhunskih ručno rađenih pralina, čokolada koje se izrađuju po našoj recepturi, maštovitih čokoladnih figura, bombona i slastica pristupačnih svima", poručuje. A mi doista nemamo što drugo za dodati no najtoplije preporučiti svim istinskim gurmanima da obavezno posjete ovu preslatku oazu. I da, sigurni smo da bi im lako mogla postati omiljena.

 

 

Photo: Mia Elliott

Komentari 0