- Čok-čok čokolada domaći je brend ručno rađenih čokolada koji svojim kombinacijama osvaja na prvu
- Sve je krenulo s tri osnovne kombinacije - bijelom čokoladom s cacao nibsom, mliječnom s bučinim sjemenkama i brusnicama i tamnom s karamelom, smokvama i lješnjacima
- Helena je nastavila razvijati i druge ideje, a otkrila nam je i gdje ćemo uskoro pronaći sve njezine proizvode
Vjerujemo da nismo jedini koji smo apsolutno, bezuvjetno i potpuno ludi za čokoladom. Mliječnom, tamnom, bijelom, vrućom, s raznim voćem, bez voća, s orašastim plodovima, s chillijem, s rižom.. jednostavno čokoladom, u svakom njezinom obliku i kombinaciji! Ne čudi stoga što nam je instantno privukao pažnju Helenin profil Čok-čok čokolada na kojemu se mogu pronaći upravo preslatki Helenini radovi - ručno rađene čokolade.
Helena mi priča da je njezina priča započela još prije 10 godina kada je upisala stručni studij prehrambene tehnologije u Karlovcu i koji na kraju spletom životnih okolnosti nije završila, no njezina ljubav prema nutricionizmu i prehrambenoj tehnologiji koja je postojala još od osnovne škole nastavila je postojati i dalje.
"Prije dvije godine kada mi je istekao porodiljni, a mlađe dijete nije moglo dobiti vrtić do rujna, odlučila sam se baviti nečim svojim. Pošto imam OPG, gledala sam kako prodati ono što imam i iskoristiti znanje sa fakulteta", kaže mi Helena kojoj nije trebalo dugo da osmisli ručno rađene čokolade u raznim kombinacijama. Krenula je uskoro s izradom tri kombinacije čokolada i dodataka - bijele s cacao nibsom, mliječne s bučinim sjemenkama i brusnicama i tamne s karamelom, smokvama i lješnjacima. Svoje je proizvode prvi put predstavila prošle godine na Danima čokolade i kave u Family mallu, a upiti su nakon toga samo nastavili pristizati.
Htjela je, kaže, spojiti vrhunsku belgijsku čokoladu s nekim našim prepoznatljivim dodacima, ali nije odoljela iskombinirati 100% gorki kakao i slatku bijelu kombinaciju. Ideje su, priznaje mi, nakon toga samo nastavile dolaziti. Dolaze joj i dalje pa priznaje da je i za ovu godinu pripremila puno toga. Trenutno radi na jednoj zdravoj, fitness čokoladi koju će neki treneri kombinirati u svojim programima zdrave prehrane, a sve ostalo što je pripremila predstavit će i na božićnom izdanju Ilica Q'Art festivala koji će se održati 18. prosinca. Moramo priznati da jedva čekamo!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.