- Kako se blagdani bliže, sve više razmišljamo o kolačima koje ćemo pripremati
- Bajadera je već desetljećima desert koji blagdane čini još ljepšima
- Imamo super recept koji je Nataša Prica podijelila s portalom missGastro
Meka, nježna i puna okusa - takva je domaća bajadera po receptu Nataše Price. I, ne manje važno, ne treba biti ekspert da bi dobro ispala. Ova ljepotica puna okusa ukrasit će svaki blagdanski stol, a gosti će tražiti, sasvim sigurno, još! Recept Nataše Price sadrži kokos, međutim, jednako čarobno ispast će i ako se količina kokosa u receptu zamijeni mljevenim orasima, bademima ili lješnjacima.
Sastojci:
Smjesa s keksom
500g mljevenog keksa
200g kokosa (mljevenih badema, oraha ili lješnjaka)
250g šećera
200ml mlijeka
250g maslaca ili margarina
1 vanilin šećer
1,5 žlica ruma
Glazura:
200g čokolade za kuhanje
6 žlica ulja
Priprema:
- Pomiješajte keks i kokos u velikoj posudiU lončić stavite mlijeko, margarin, šećer i vanilin šećer, stavite na laganiju vatru da se sastojci istope.
- Čim se sastojci istope, prelijte ih preko keksa i kokosa, nastavite miješati kuhačom.
- Dodajte rum pa nastavite mijesiti rukama.
- Tepsiju malo pouljite (dimenzije tepisje oko 26 X 39 cm) i rasporedite smjesu, vjerovatno će vam biti lakše prstima, a na kraju još zagladite nekom špahtlom.
- Prelijte glazuru od čokolade i stavite u frižider da se stegne.
- Kada se odlučite rezati kolač, izvadite ga iz frižidera barem 15 minuta na sobnu temperaturu, tako da ne puca prilikom rezanja.
Dobar tek!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.