Life&style

Jolie Petite ima novu slasticu: Ove kremšnite su najelegantnije ikad, a doslovno se tope u ustima

  • Na Instagram profilu Jolie Petit slastičarnice primijetili smo novu slasticu koja je u trenu ukrala našu pažnju
  • Jedna od omiljenih nam slastičarnica po prvi je put predstavila svoju verziju legendarne kremšnite
  • Za razliku or tradicionalnog oblika kocke, one iz Jolie Petita su puno elegantnije, a i sastojci zvuče božanstveno

S posljednjim danima ovosezonskog karnevala, većina naših omiljenih slastičarnica pozdravila se s krafnama koje su nudili s najraznovrsnijim punjenjima, no koliko god nam ova vijest teško pala i koliko god bismo voljeli imati priliku okusiti ih češće od tih nekoliko tjedana u siječnju i veljači, moramo priznati da ju je puno lakše preboljeti uz neke nove slastice na obzoru.

Možda vas zanima Kolači slastičarnice Dolcinotti oduzimaju dah, no ne tako kao plemenita priča zbog koje je otvorena Rubrika Life&style Life&style

Silno nas je razveselila vijest da jedno od omiljenih mjesta u Zagrebu kada su slastice u pitanju od sada po prvi puta u ponudi ima kremšnite. Kremšnita je kao slastica poznata u kuhinji brojnih zemalja Srednje i Jugoistočne Europe i gotovo je posvuda pod istim ili sličnim imenom poznata kao kolač od lisnatog tijesta s kremom od tučenih jaja. Uz najpoznatiju samoborsku, u našim je krajevima poznata i zagrebačka, u Sloveniji za najbolju slovi bledska, a u Poljskoj ćemo u istoj slastici uživati ako naručimo Napoleonku.

Za razliku od kremšnita koje tradicionalno stižu u obliku velike kocke, Jolie Petite kremšnite stižu u puno elegantnijem izduženom obliku poput standardnog Eclaira ili omiljene nam Tonke, a i sastojci su, kao i uvijek kada je ova slastičarnica u pitanju, uistinu impresivni. 

 | Autor: Instagram @joliepetitepatisserie Instagram @joliepetitepatisserie

Osim eclaira koji je baza, napravljena je od kreme od vanilije, chantillyja i karameliziranih kora za savijače, što, vjerujemo da će se mnogi složiti, zvuči jednako božanstveno kao što i izgleda na slikama. Jolie Petite interpretaciju legendarne slastice potpisuje Blagica Rupčić, a nama ne preostaje ništa drugo no uputiti se na dobro poznatu adresu u Ulici Tina Ujevića i još jednom razmaziti nepce.

Možda vas zanima Najslađa manifestacija u Zagrebu: Dani čokolade i kave pravi su mali raj za sve koji vole slatko Rubrika Life&style Life&style

 

 

Photo: Instagram @joliepetitepatisserie
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Sve bi pojeo