- Muzej čokolade Zagreb i ove godine organizira Dane čokolade i kave na koje stiže više od 40 izlagača
- Tijekom četiri dana posjetitelji će imati priliku isprobati brojne artisan i craft praline, čokolade, slastice, kave i likere, ali i kozmetiku na osnovi kakaovca te neke nove oblike voća
- I ove će se godine održati brojne radionice, a po prvi su puta osmišljene i specijalizirane kreativne i glazbene radionice za djecu
Otkako je prije par godina otvorio svoja vrata, zagrebački Muzej čokolade jedan je od omiljenih i uvjerljivo najposjećenijih. Koliko je u pitanju popularna destinacija najbolje govori ovogodišnja Noć muzeja kada su djelatnici Muzeja bili primorani vrata zatvoriti nekoliko sati ranije zbog prevelikog interesa.
Muzej čokolade i ove godine organizira Dane čokolade i kave na kojima će više od 40 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine te Srbije predstaviti nekoliko stotina kila pralina, čokoladnih pločica, slastica, kava i likera.
Posjetitelji će imati prilike kušati najslađe proizvode brojnih artisan i craft čokolatijera poput Taman Artisan Chocolates iz Zagreba, Nadaline iz Solina, Croatian Choco Concepta i Lungo Marea iz Opatije, Medine kuće iz Popovače, ChoCo slastica iz Velike Gorice, Chadea iz Osijeka, slovenskog Lucifera, sarajevskog Bashka Chocolatier, Chocovixa, Chozena, križevačke Hedone, boutiqua Muzeja čokolade Zagreb, beogradskog San Marina, ljubljanskog Cukrčeka, te talijanskog iChoco i Tvornice čokolade Yaya.
Što se kave tiče, na ovogodišnjim Danima čokolade naći će se brendovi poput Steam Coffeea, Lively Roasters, Francka, Costa Coffeea, Caffe Vergnana, Lavazze, Barcaffea, Juliusa Meinla, Anamaria Companya, Capsule, Segafreda, Inkerpora te Hausbrandta, a bit će tu kao i svake godine i puno čokoladom oplemenjenih delicija brendova kao što su OPG Hukavec, Vilma Rab, Udruga Aromadria, Pčelarstvo Čukelj, Arka delicije, Torteria Macaron, Ma Bakera i BonBon Bar.
Posjetitelji će imati priliku i doznati više informacija o Biljarice i Qale kozmetici, otkriti zašto su prave šalice i aparati za kavu toliko bitni, ali i upoznati neke sasvim nove oblike voća.
Ni ove godine cijela priča neće ostati samo na kušanju pa će svi zainteresirani imati priliku besplatno sudjelovati u jednoj od brojnih radionica i naučiti kako izraditi praline te kozmetiku na osnovi kakaovca, a održat će se i radionica osnova latte arta na kavama te predavanje o kavi u kozmetici. Po prvi puta ove godine osmišljene su i specijalizirane kreativne i glazbene radionice za djecu, a jedan od zanimljivijih sadržaja svakako će biti prilika gledati akademskog kipara Dr. Petra Popijača kako iz četiri masivna čokoladna bloka od gotovo sto kilograma čokolade stvara jedinstvene skulpture. Tri od njih bit će ponuđene i na aukciji, a kompletan prihod bit će uplaćen u korist fondova Zaklade Solidarna kojima se pruža podrška školovanju siromašne djece, potiče razvoj ravnopravnosti žena u društvu te pomaže razvoj kulture u lokalnim zajednicama.
Manifestacija je ovo koju niti jedan obožavatelj čokolade i kave ne smije propustiti, a i ove se godine održava u Family mallu u Ulici Velimira Škorpika 11 u Zagrebu, od 23. do 26.veljače. Dane okolade se u četvrtak, petak i subotu može posjetiti od 10 do 20 sati, a u nedjelju od 10 do 18. Cijena ulaznice je 3,00 eura za odrasle, dok je za sve mlađe od 18 godina ulaz besplatan.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.