- Sigurno voliš pojesti finu krepku juhu, a osobito u hladnije dane?
- Osim što su ukusne i zdrave, povrtne juhe uglavnom su i malokalorične
- Svejedno radi li se o juhi od mrkve, krumpira ili bundeve: s ovim tajnim sastojkom svaka će povrtna juha biti još ukusnija
Čim dani postanu kraći, a temperature niže, ukusna juha je idealan obrok koji će ti poboljšati raspoloženje. Juhe od krumpira, graška i sl. griju tijelo iznutra te su prave vitaminske bombe – a s odgovarajućim tajnim sastojkom pobrinut će se pravu eksploziju okusa. Sigurno voliš pojesti finu krepku juhu, a osobito u hladnije dane? Osim što su ukusne i zdrave, povrtne juhe uglavnom su i malokalorične.
Svejedno radi li se o juhi od mrkve, krumpira ili bundeve: s ovim tajnim sastojkom svaka će povrtna juha biti još ukusnija
Čim dani postanu kraći, a temperature niže, ukusna juha je idealan obrok koji će ti poboljšati raspoloženje. Juhe od krumpira, graška i sl. griju tijelo iznutra te su prave vitaminske bombe – a s odgovarajućim tajnim sastojkom pobrinut će se pravu eksploziju okusa.
Evo što treba dodati svakoj juhi
Tajni savjet za juhe intenzivnijih okusa nije neki poseban začin, nego tahini. Pasta od sezama potiče sa Dalekog Istoka te se koristi najčešće kod spravljanja humusa. Međutim, sjajna je i kao dressing te se s tom pastom mogu začiniti i razne juhe.
Tahini neće prekriti okus pojedinih elemenata juhe, nego će učiniti juhu kremastijom (ne moraš koristiti mliječne proizvode poput vrhnja) te daje lagano orašastu aromu. Ovisno o količini juhe preporučuje se dodati dvije do tri žlice skroz na kraju kuhanja pa umiješati s pomoću pjenjače.
Savjet: željela bi gotovoj bezličnoj juhi iz vrećice dati više arome? I ovdje tahini može napraviti čuda!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.