- S ovim ukusnim (malo izmijenjenim) receptom za pileću juhu spravit ćeš brzi topli obrok
- Osim što će te fino ugrijati i razmaziti nepca, pomaže tijelu u ovo hladno vrijeme godine
- Ova juha obradovat će velike i male – dobar tek!
Još je tvoja baka znala da svježe spravljena pileća juha pomaže kod prehlade. Vrlo je ukusna te opskrbljuje tijelo važnim hranjivim tvarima kako bi brzo opet stala na noge, odnosno da se niti ne bi uopće razboljela. Prema ovom receptu neće ti trebati puno vremena za spravljanje, nego je možeš čak na brzinu spraviti navečer prije spavanja.
Sastojci:
• 400 g pilećeg filea
• 3 mrkve
• 200 g šampinjona
• 4 stapke celera
• 1 glavica luka
• 100 ml bijelog vina
• 1 l vode
• 5 žličica povrtnog temeljca
• 2 žlice umaka od soje
• 100 g špageta
• 1 vezica vlasca
• 4 žlice maslinova ulja
• malo soli i papra
Priprema:
1. Nareži piletinu na četiri dijela po dužini te nareži na tanke trake. Potom operi mrkvu i celer te posuši. Raščetvori mrkvu po dužini te nareži ukoso na tanke trake. Očisti šampinjone te ih nareži na tanke ploške. Celer također nareži ukoso na tanke trake. Oguli luk te također nareži na tanke trake. Vlasac nareži na kolutiće.
2. Ugrij 2 žlice maslinova ulja u velikom loncu te prži oko 5 minuta na srednjoj vatri 100 g pilećih prsa i luk. Potom dodaj mrkvu, šampinjone te celer pa prži još 5 minuta. Ulij bijelo vino, dodaj vodu te začini povrtnim temeljcem. Kuhaj na laganoj vatri oko 10 minuta te začini umakom od soje. U međuvremenu spravi špagete prema uputama s pakiranja.
3. Ugrij u tavi 2 žlice maslinova ulja te prži preostale trake piletine na srednjoj vatri 7-8 minuta. Začini solju i paprom te ostavi po strani.
4. Na kraju raspodijeli mrkvu, šampinjone, celer i špagete na dva tanjura. Procijedi kipuću juhu kroz sito u dva tanjura te posluži s pilećim prsima i vlascem.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.