Life&style

Bit će skoro kao domaća: Evo kako ćeš oplemeniti okus juhe iz vrećice ili u kocki

  • Juhica nas uvijek okrijepi i da osjećaj topline
  • Nekad stvarno nemamo vremena za skuhati domaću pa je u tim slučajevima super rješenje i ona iz vrećice
  • Zato ti donosimo par trikova uz koje će tvoja instant juha biti još ukusnija

Juha je često u našim tanjurima i neka - krepka je i osvježavajuća, zasiti nas na početku obroka tako da nam pomogne da se ne prejedemo s ostatkom jela i dobra je za probavu. Ipak, nekad nemamo vremena (ili nam se ne da) za domaću juhu. Juha u kocki ili iz vrećice je u tim situacijama super rješenje - a evo kako ćeš joj oplemeniti okus da bude još bolja. 

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Više načina za poboljšanje juha iz konzervi

Instant juhe imaju dugotrajan rok trajanja pa ne bi trebalo biti iznenađujuće da nakon nekog vremena mogu izgubiti okus. Superjednostavno popravljanje juhe je dodavanje svježeg začinskog bilja. Juha od graha izvrsno ide uz timijan ili ružmarin, a peršin je karta za bolju pileću juhu. U najmanju ruku dodaj nekoliko suhih začina poput kumina, češnjaka u prahu, kajenskog papra ili crnog papra.

Dodana tekstura može biti od velike važnosti za poboljšanje jela. Znaš onaj paket neotvorenih krutona na stražnjoj strani kuhinjskog ormarića koje si kupila prije nekoliko mjeseci kad si samoj sebi obećala da ćeš početi jesti više salate? Ispada da su izvrstan dodatak juhi. Sigurno imaš i riže - ili stvarno bilo kakvog zrna po tom pitanju – dodat će okus, teksturu i zasitit će te.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Ako imaš sreće, pri ruci ti je malo svježeg povrća. Ako imaš malo manje sreće, možeš iskoristiti vrećicu graška ili drugog povrća iz zamrzivača. Juhici će dodatni okus, konzistenciju i svježinu i da, više će te zasititi.

Photo: None

Komentari 0