Life&style
The Wonder Netflix

Sukob između razuma i vjere: Intrigantna povijesna drama 'The Wonder' privlači veliku pozornost

  • Novi Netflixov film adaptiran je prema istoimenom romanu, koji je inspiriran istinitim fenomenom "djevojaka koje poste"
  • U glavnoj ulozi je Florence Pugh, a ostatak britansko-irske glumačke postave je doista impresivan
  • Premijera 'The Wondera' na Netflixu očekuje se u prosincu

Film 'The Wonder' razvijen je i adaptiran prema hvaljenom, istoimenom romanu spisateljice Emme Donoghue, iz 2016. Radnja filma smještena je u irskoj unutrašnjosti, 1862. godine.

Ovaj psihološki triler, inspiriran je istinitim fenomenom iz 19. stoljeća, o "djevojkama koje poste" te prati religioznu 11-godišnju Annu O'Donnell (Kíla Lord Cassidy), koja prestane jesti, te vjeruje da živi od "mane iz raja", ali čudom ostaje živa i zdrava te englesku medicinsku sestru Lib Wright, koja je dovedena u malo irsko selo kako bi promatrala slučaj te se uvjerila da nešto veće i zlobnije ne stoji iza svega. 

The Wonder Netflix | Autor: Netflix Netflix Florence Pugh i Kila Lord Cassidy

Selo i djevojčicu posjećuju brojni turisti i znatiželjnici, među kojima je i novinar Will Byrne (Tom Burke), koji vjeruje kako netko potajice daje hranu djevojčici.

Glumačka postava filma 'The Wonder'

Glavnu ulogu sestre Lib, utjelovit će 26-godišnja britanska glumica Florence Pugh, kojoj je ovo povratak u povijesne drame, nakon uloga u Marvelovoj 'Crnoj udovici' i 'Don't Worry, Darling', Olivije Wilde.

Uz Florence Pugh i Toma Burkea, u potpunosti irsko-britanska glumačka postava filma još uključuje i Niamha Algara, Elaine Cassidy, Tobyja Jonesa, Ciarána Hindsa, Bríana F. O’Byrnea i Davida Wilmota.

The Wonder Netflix | Autor: Netflix Netflix The Wonder Netflix

Čileanski redatelj Sebastián Lelio režira ovu irsku povijesnu dramu o kojoj je rekao: "Prenošenje snažnog romana 'The Wonder' Emme Donoghue na film ne samo da nudi priliku za portretiranjem sukoba između razuma i vjere, pojedinca i zajednice, poslušnosti i buntovnosti, već i moju vlastitu interpretaciju onoga što bi 'povijesni' film mogao biti".

Lelio je već režirao filmove poput 'Glorije', 'Disobedience' i 'A Fantastic Woman', koji je osvojio Oscara za najbolji strani film i time postao prvi čileanski film koji je osvojio tu nagradu. 

Možda vas zanima Na Netflix stiže mjuzikl 'Visoka nota' s Dakotom Johnson i kćeri slavne Diane Ross, evo što znamo o njemu Rubrika Life&style Life&style

Priča iz 'The Wondera' je utemeljena na stvarnom fenomenu

Annina priča iz 'The Wondera' stapanje je nekoliko priča i slučajeva utemeljenih na fenomenu "djevojaka koje poste" iz viktorijanskog doba.

Donoghue je objasnila kao je na ovaj fenomen naišla još tijekom 90-ih te je bila zaintrigirana slučajevima mladih žena i djevojčica, ali i starijih muškaraca i žena, koji su je podsjetili na "srednjovjekovne svetce koji su se izgladnjivali kao čin pokore, ali moderne anoreksije, no slučajevi ipak nisu bili jednaki".

Budući da je radnja smještena u Irskoj, kao i u stvarnom životu, snimanje je većinom bilo u i oko irskog okruga Wicklow, u istočnoj Irskoj.

Premijera filma 'The Wonder'

Povijesni drama svoju će kanadsku premijeru imati na Međunarodnom Filmskom Festivalu u Torontu, dok će europska premijera biti održana na Međunarodnom Filmskom Festivalu San Sebastián. Krajem godine,  u prosincu 2022., film će biti dostupan za gledanje i na platformi Netflix. 

Možda vas zanima Novi kandidat za Oscara: Brad Pitt i Margot Robbie u skandaloznoj priči o zlatnom dobu Hollywooda Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0