Life&style
Knjige koje bi trebalo pročitati prije filmske adaptacije

Ovih 5 romana još stignemo pročitati prije nego što ekranizacije dođu u kina

  • Po mnogim uspješnim romanima snimljeni su i, manje ili više, dobri filmovi
  • A brojne će se uspješne knjige i ove godine pojaviti na velikom platnu
  • Stoga je krajnje vrijeme da ih prethodno pročitaš 

Koliko si često pročitala knjigu nakon što si pogledala film snimljen po istoj? To se vjerojatno dogodilo više puta i sigurno si često pomislila kako bi možda bolje bilo pročitati knjigu prije filma. S filmom na umu, često nema toliko prostora za vlastitu maštu, a neizvjesnost nije ista kao kad čitaš nepoznatu priču. Kako bismo izbjegli upravo ovu smetnju, izdvojili smo 5 knjiga koje svakako vrijedi pročitati prije nego što njihova ekranizacija stigne u kina 2022. godine.

Možda vas zanima Knjige za plažu: Osam vrućih ljetnih naslova za uživanje u hladovini Rubrika Life&style Life&style

Ove romane vrijedi pročitati prije filmske adaptacije 2022. godine

Imamo još dobrih pet mjeseci do 2022. godine i tijekom tog vremena još je nekoliko adaptacija knjiga u pripremi. Između ostalog, četvrti i posljednji dio popularnog 'After' ('Poslije') serijala o strastvenoj ljubavnoj priči Tesse Young i Hardina Scotta, koji se temelji na serijalu knjiga Anne Todd, a izlazi u kolovozu.

 | Autor:

S druge strane, stvari su manje erotske u planiranoj ekranizaciji najprodavanijeg romana Delie Owens 'Djevojka iz močvare' ('Where the Crawdads Sing'). To je priča puna napetosti, prirode i atmosfere koja će biti jednako dirljiva na ekranu kao i na papiru.

 | Autor:

Još jedan bestseler od kojeg ćeš se naježiti u kinima, ali i prestraviti, je roman 'Salem's Lot', horor legende Stephena Kinga. 

 | Autor:

Manje strašan, ali definitivno jednako uzbudljiv je film temeljen na istinitom kriminalističkom hitu Davida Granna 'Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of FBI'. Premijera filma 'Killers of the Flower Moon' planirana je za studeni 2022. godine. Članovi plemena Osage u Sjedinjenim Državama ubijeni su pod misterioznim okolnostima 1920-ih što je pokrenulo veliku F.B.I. istragu koja uključuje J Edgara Hoovera. Glumit će Robert de Niro i Leonardo DiCaprio, a scenarij potpisuje Martin Scorsese.  

Inače, u istom mjesecu filmska ekranizacija knjige autorica Jodi Kantor i Megan Twohey, pod nazivom 'She said' ('Ona je rekla'), također bi trebala zatreperiti ekranima. 

Bilo da se radi o ljubavi i erotici, emocijama, hororu, napetosti ili vremenski kritičnim temama, postoji prava knjiga za svaki ukus, koja bi idealno trebala završiti izravno na listi obaveznih knjiga za ovo ljeto prije nego što se pogleda u kinu.

Možda vas zanima 5 odličnih knjiga domaćih autora koje će se čitati na plaži ovog ljeta Rubrika Life&style Life&style
Photo: shutterstock

Komentari 0