Life&style

Opusti se i uživaj: 5 hit ljubavnih romana za plažu koje ćeš ovog ljeta pročitati u dahu

  • Ljeto je, zahvaljujući godišnjima i ležanju na plažama, oduvijek bilo savršeno doba za čitanje
  • Mnogima je upravo čitanje dobrog štiva na plaži najbolji trenutak ljeta. To su trenuci kad smo sami sa svojim mislima, u nekom svom balončiću sreće...
  • Tražiš preporuku dobre knjige? Ovoga puta, u našoj preporuci štiva za plažu, našli su se neizostavni ljubavni romaniOd putovanja kroz vrijeme do sudbonosnih susreta - ovih 5 hit knjiga pročitat ćeš u jednome dahu

Za naš popis ljetnih knjiga za plažu, odlučili smo odabrati pet naslova ljubavne tematike za koja smatramo da će biti savršeno štivo za opuštanje uz more. Izdvojili smo pet romana koja će te zaintrigirati svojim likovima i zapletima i koji zovu na to da ih staviš u torbu za plažu. 

Možda vas zanima 7 savršenih knjiga za plažu koje će te inspirirati, potaknuti na razmišljanje ili samo - zabaviti Rubrika Life&style Life&style

Nebesa, Sandra Newman

Knjiga Nebesa, američke autorice Sandre Newman, roman je s mnogo lica - to je suvremena urbana bajka, kostimirana romansa, klasična priča o putovanju kroz vrijeme, apokaliptički SF. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danilo (@danpav84)

Kraj je ljeta 2000. u New Yorku: prva je godina bez rata, a na čelu SAD-a je žena. Među strastvenim mladim idealistima u stanu bogate aktivistice, u ozračju optimizma na pragu novog, naprednog tisućljeća, upoznaju se i zaljubljuju Ben i Kate. Kate često ima snove u kojima je ona talijanska Židovka, ljubavnica plemića u elizabetanskoj Engleskoj u vrijeme kuge, gdje se druži s nepoznatim dramatičarem Willom i smatra da joj je suđeno da spasi svijet. Snovi joj se doimaju sve stvarnijima, a stvarnost u kojoj se budi stoljećima kasnije, polako se i zlokobno mijenja.

Spisateljičin četvrti roman Nebesa uvršten je među najbolje romane godine 2019. po izboru niza američkih i britanskih listova i internetskih portala.

Divljina u srcu, K. A. Tucker

Kanađanka K. A. Tucker nagrađivana je best selling autorica, a uposljednje vrijeme se na društvenim mrežama neprestano priča o njenom serijalu knjiga Čista divljina i Divljina u srcu. 

Nakon boravka na Aljasci, Calla Fletcher vraća se kući u Toronto kao druga osoba. Iako se trudi vratiti u kolotečinu, sve su joj misli i dalje u kraju u kojem je ostavila naoko grubog pilota i - svoje srce. Međutim, kad se famozni pilot stvori pred njezinim vratima, s prijedlogom koji ne može odbiti, Calla se odluči na povratak u surovi, ledeni gradić kako bi s njim započela zajedničku budućnost. Divljina u srcu je priča o ženi koja je ostavila cijeli život iza sebe kako bi slijedila svoje srce, da bi naučila da ljubav ipak nije uvijek dovoljna.

Sve ili ništa, Simona Ahrnstedt

Poznata i kao švedska kraljica romantike, Simona Ahrnstedt je autorica bestselera i licencirana psihologinja kojoj je Sve ili ništa sedma knjiga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana (@prostor_za_rec)

Lexia Vikander radi u maloj marketinškoj agenciji u Stockholmu. Voli svoj posao, ali u posljednje vrijeme sve je više pod dojmom da se, s viškom kila i drukčijom percepcijom života i svijeta, i ne uklapa previše u cijeli taj milje. A sad još, koliko čuje, firmu preuzima novi vlasnik. Svi bruje o otkazima, smanjenju plaća. I što učini jedna single dama kad osjeti da gubi konce? Ode u večernji izlazak, naravno, popije pokoji koktel prebiuše i koketira sa strancem. Ujutro na poslu shvati da je muškarac kojeg je poljubila i povratila mu po cipelama upravo novi vlasnik firme u kojoj radi. 

Jednadžba srodnih duša, Christina Lauren

Christina Lauren zapravo je pseudonim za dvije spisateljice koje objavljuju pod ovim imenom. Christina Hobbs i Lauren Billings autorice su niza bestselera prevedenih na više od trideset jezika, a među njima je i najnovija romantična priča Jednadžba srodnih duša.

Glavni lik je samohrana majka Jess Davis koja je virtuoz za analizu podataka, međutim, nikakva statistika, kao ni nagovaranja onih koji je vole, ne mogu je uvjeriti da ponovno počne izlaziti. Svejedno, ni ona ne može odoljeti kad sazna za GenoTip - tvrtku koja pronalazi srodne duše, i to analizom DNK-a. Ono što ne očekuje jest to da će znanstvenici u svojoj bazi podataka vrlo brzo pronaći muškarca koji bi trebao biti njezin savršen partner, a to je ni manje ni više nego osnivač GenoTipa. No Jess poznaje dr. Rivera Penu i koliko god vjerovala u znanost, ne može povjerovati da bi baš on mogao biti onaj pravi…

Ljubavna hipoteza, Ali Hazelwood

Amazonov izbor za najbolji ljubavni roman 2021. te jedna od najboljih knjiga u kategoriji romansi prema odabiru članova Goodreadsa, roman Ljubavna hipoteza ovih je dana objavljen i na hrvatskome jeziku u izdanju nakladničke kuće Sonatina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sonatina (@sonatina_naklada)

Olive Smith mlada je znanstvenica, doktorandica na prestižnom Sveučilištu Stanford, čiji su životni ciljevi visoka znanstvena postignuća. U ljubav, nešto što se ne može precizno mjeriti ni kontrolirati, baš i ne vjeruje. Štoviše, o toj „nesretnoj“ dimenziji ljudskog življenja ima određenih hipoteza. No kada upozna dr. Adama Carlsena, strogog i nepristupačnog profesora sa svog Odsjeka, jedna po jedna njezina hipoteza pada u vodu.

Ali Hazelwood je neuroznanstvenica, a u slobodno vrijeme piše romantične komedije. Glavne junakinje njezinih romana pripadnice su, baš kao i ona, znanstvene zajednice, pa se Hazelwood kroz primarno ljubavnu fabulu dotiče i svih izazova s kojima se suočavaju žene u znanosti i suvremenom društvu općenito.

 


 

Photo: shutterstock

Komentari 0