Life&style

Novi kandidat za Oscara: Brad Pitt i Margot Robbie u skandaloznoj priči o zlatnom dobu Hollywooda

  • Redatelj Damien Chazelle vraća se u zlatno doba Hollywooda u svom najnovijem filmu 'Babylon'
  • Glavne zvijezde filma koji izlazi u prosincu su Brad Pitt i Margot Robbie
  • Ako je suditi po traileru - čeka nas puno glamura, plesa, hedonizma i dekadencije

"Samo svima želim partijanje zauvijek" govori vidno nadrogirana Margot Robbie u traileru za film 'Babylon'. Ovo je samo uvertira u dekadenciju koja nas čeka u novom filmu Oscarovca Damiena Chazellea koji stoji iza filmova kao što su 'Whiplash', 'La La Land' i 'First Man'. Čini se kako će Chazelle s Babylonom, čija su glavna lica Margot Robbie i Brad Pitt, još jednom pokušati postići oscarovski uspjeh. Film izlazi baš usred sezone slavlja, ali i dodjela nagrada - 25. prosinca u odabranim kinima, dok će se u kinima diljem svijeta moći gledati 6. siječnja sljedeće godine.

Već u traileru vidimo da nas u filmu, čija je radnja smještena krajem 1920-ih godina u Hollywoodu, očekuje puno raskošnih zabava, plesa, hedonizma, dekadencije i starog hollywoodskog glamura. Brad Pitt pada s balkona, Margot se priprema boriti sa zmijom, i još mnogo kaosa prožima iznimno nabrijani prvi trailer za sljedeći film Damiena Chazellea. 

 | Autor: Instagram @babylonmovie Instagram @babylonmovie

Krajem 1920-ih godina filmska industrija bilježi prijelaz s nijemih filmova na zvučne filmove zahvaljujući izumu sinkroniziranog zvuka. Pitt tijekom tog vremena glumi zvijezdu nijemog filma, a Robbie je ikona 20-ih. Dok se Hollywood mijenja, oni su prisiljeni uhvatiti se u koštac s industrijom koja se razvija.

Možda vas zanima Najbolji Netflix filmovi u 2022: Ovih 25 naslova vrijedi pogledati i dva puta! Rubrika Life&style Life&style

“Kad sam se prvi put preselio u Hollywood, zvijezde na svim vratima su rekle 'Zabranjeni glumci i psi', kaže Pittov lik u traileru. "Promijenio sam to."

 | Autor: Instagram @babylonmovie Instagram @babylonmovie

Uz Brada i Margot, glumačku postavu čine Diego Calva, Tobey Maguire, Max Minghella, Spike Jonze, Jean Smart, Flea, Jeff Garlin, P.J. Byrne, Samara Weaving i Olivia Wilde. Iako se Margot, sudeći po traileru, odlično snašla u ulozi glamurozne partijanerice s kraja '20ih, za ulogu je prvotno bila planirana zvijezda Chazelleovog prošlog hit filma 'La La Land' - Emma Stone. No, zbog preklapanja rasporeda snimanja krajem 2020. je odustala od filma i uloga je ponuđena Robbie.

Na Netflix stiže mjuzikl 'Visoka nota' s Dakotom Johnson i kćeri slavne Diane Ross, evo što znamo o njemu

'Babylon' je dugo iščekivan prvi projekt redatelja nakon filma 'First Man' iz 2018. Biografski film, u kojem Ryan Gosling glumi Neila Armstronga, dobio je pozitivne kritike, ali nije odjeknuo kod publike u istoj mjeri kao Chazelleov mjuzikl 'La La Land' iz 2016. Chazelle je za mjuzikl, također smješten u Hollywoodu, nagrađen Oscarom i time je tada 32-godišnji redatelj postao najmlađi redatelj koji je osvojio Oscara za najbolju režiju. Ostaje za vidjeti hoće li moći ponoviti taj uspjeh i s 'Babylonom'.

 

Photo: Instagram @babylonmovie

Komentari 0