Life&style

Ideš na EXIT festival? Izdvojili smo 7 dostupnih, a fora smještaja na Airbnb-u (nema ih još puno!)

Novi Sad je drugi po veličini grad u Srbiji i glavni grad Autonomne Pokrajine Vojvodine, s oko 300 tisuća stanovnika. Također, svakog srpnja je dom EXIT festivala. S tvrđavom iz 17. stoljeća smještenom na rijeci Dunav, bogatom kulturno-povijesnom baštinom i brojnim prestižnim događanjima, Novi Sad ima sve odlike modernog turističkog središta. Osim čarobne Petrovaradinske tvrđave, čije ćeš rovove i skrovišta moći otkriti tijekom festivala, Novi Sad nudi brojne turističke atrakcije koje će ti dati energiju potrebnu za one duge festivalske noći. 

Izvođači koje ove godine možeš očekivati na EXIT festivalu su Black Eyed Peas, Carl Cox (hybrid set), Gucci Mane, Tom Morello, John Newman, Kanya Grace, Steve Angello, Bonobo, Rudimental, Klangkuenstler, Coroner, The Exploited, Willy William, INIKO, Dub FX, Franky Wah, Joker Out, Sama' Abdulhadi, Villagers of Ioannina City, Barry Can’t Swim, Ian Asher, Lakeside X, Mene, Nemesis i još mnogo njih koji će tek biti objavljeni!

 | Autor: EXIT festival EXIT festival Foto: Zoran Ješić, EXIT Photo Team 2023

Možda vas zanima Rijetko možemo naletjeti na kućicu na drvetu poput ove u srcu Like! Što se sve u njoj krije? Rubrika Life&style Life&style

Petrovaradinska tvrđava je dom EXIT festivala

Jedinstvena lokacija EXIT festivala ima bogatu povijest. Naime, Petrovaradinska tvrđava je bila dio moćnog Rimskog Carstva, Kraljevine Ugarske, Osmanskog Carstva i Habsburške Monarhije. Tvrđava je više puta građena i rušena, a do sadašnjeg oblika bilo je potrebno čak 88 godina. Svake godine na više od 40 različitih pozornica i festivalskih zona smještenih unutar zidina Petrovaradinske tvrđave, EXIT Festival kroz vrhunsku produkciju publici donosi nastupe umjetnika različitih glazbenih žanrova. U srcu Tvrđe, s upečatljivim ambijentom i kapacitetom više od 35.000 ljudi, Gorki List Main Stage ugostio je neka od najvećih imena rock, pop, hip-hop i house glazbe!

 | Autor: EXIT festival EXIT festival Foto: Benny Gaši, EXIT Photo Team 2023

Svakog ljeta oči svjetske elektronske glazbene scene uprte su u mts Dance Arenu, čijih se čarobnih izlazaka sunca publika i izvođači uvijek sjećaju. Na pozornici NSNS-a zagarantirane su besane noći koje na Tvrđavu donose atmosferu najboljih svjetskih klubova. Fusion Stage, poznat po spajanju nespojivog, jedan je od najvećih pozornica na festivalu, a smatra se pozornicom koja ima sve! Ako si ljubiteljica hardcorea, metala, punka i svih vrsta ekstremnih podžanrova, na Explosive Stageu očekuje te vruća atmosfera. Na Tvrđavi ima dovoljno mjesta i za Gang Beats Stage, X-Bass Pit, Wenti Wadada Positive Vibrations Reggae Stage, Gaia Trance Stage, Latino Stage i mnoge druge.

 | Autor: EXIT festival EXIT festival Foto: Lav Boka, EXIT Photo Team 2023

Možda vas zanima Našli smo cool boutique apartmane na Airbnb-u i savršenu destinaciju za tvoje sljedeće putovanje Rubrika Life&style Life&style

2024. će se EXIT festival odvijati pod sloganom “Awakening our superpowers together”

Ove godine je EXIT festival pripremio poseban Starseeds takeover performans za 10. srpnja, na rođendan Nikole Tesle, koji će se održati isključivo na glavnoj pozornici. To znači da zabava kreće dan ranije, već u srijedu, a odvijat će se pod sloganom “Awakening our superpowers together”. Jesi li spremna zakoračiti u svoju punu moć? “Ako se osjećaš kao da se ne uklapaš u svijet koji smo naslijedili, to je zato što si rođena da pomogneš u stvaranju novog”, rekao je Ross Caligiuri. Tako nas slogan ovogodišnjeg EXIT festivala želi potaknuti na to da slijedimo svoju unutarnju vatru i stvorimo najmonumentalnije okupljanje kojemu je svijet ikada svjedočio, gdje nam je suđeno da budemo više od pukih promatrača u kozmičkoj igri života.

 | Autor: EXIT festival EXIT festival Foto: Ervin Kovač

Koje su cijene ulaznica za EXIT festival?

Regularna ulaznica za jednu osobu iz Hrvatske, za potpuno festivalsko iskustvo od 10. do 14. srpnja, trenutno košta 64 eura uz 50% popusta. Tu je i VIP GOLD ulaznica za cijeli festival uz pristup posebnim VIP terasama, barovima i još više toga koja je dostupna po cijeni od 315 eura. Noćenje u službenom EXIT kampu na plaži Štrand, od 9.-16. srpnja, košta 35 eura po osobi, a dodatno se naplaćuje turistička pristojba oko 1 euro po danu - kamp narukvica koja se dobije u zamjenu za ovu ulaznicu ne omogućuje ulazak na festival.

 | Autor: Canva Canva Foto: Canva

Osim toga, postoji i turistički paket koji uključuje festivalsku ulaznicu, prijevoz (po izboru) i smještaj u kampu ili jednom od šest hostela - Hostel Nikolajevska, Hostel Dom A, Hostel Dom B, Spot Hostel, Nikola Tesla Hostel ili Kampus Hostel. Ako ćeš se ipak odlučiti za rezervaciju smještaja putem Airbnba, dobro je znati da nema još puno opcija za razdoblje od 10. do 15. srpnja, a mi smo ih izdvojili 7 u nastavku.

Možda vas zanima Ova kućica od stakla nalazi se usred pustinje lave i omiljena je na Airbnb-u! Bi li se usudila provesti noć u njoj? Rubrika Life&style Life&style

Jedinstveno prostrano potkrovlje u srcu Petrovaradina za 4 osobe

Zakorači u prošlost u ovom potkrovlju starom više od 200 godina, prepunom povijesti Novog Sada. Ovaj dizajnerski dragulj (prikladan za kućne ljubimce) nalazi se ispod legendarnog tornja sa satom, svega nekoliko koraka od druge najveće europske tvrđave - Petrovaradinske tvrđave. Istraži centar grada, riblju tržnicu, park Dunav, sve to odmah preko mosta na samo 10 minuta hoda. Na dva kata i površini od 65 m2 prostire se ovaj smještaj koji je dizajnirao Modelart Arhitekti kako bi stvorio toplu i opuštajuću atmosferu. Nudi prekrasan pogled na Petrovaradinsku tvrđavu i nalazi se u mirnoj pješačkoj zoni sa zasebnim ulazom.

 | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb  | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb

Potkrovlje ima sunčan i lijepo uređen dnevni boravak s kaučem, a može primiti i do 4 osobe. Potpuno opremljena kuhinja uključuje Gorenje kućanske aparate kao što su hladnjak, perilica posuđa, pećnica, kuhalo za vodu i pribor za jelo. U kuhinji možeš pronaći i perilicu za rublje. Na katu se nalazi spavaća soba veličine s velikim krevetom, ormarima i radnim prostorom za dvije osobe. Tu je i jedna velika kupaonica te čista posteljina, ručnici, sušilo za kosu i glačalo. Detalje o ovom smještaju koji su odabrali gosti pogledaj ovdje.

 | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb  | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb

Moderan apartman "Stella" za 2 osobe

Moderan i udoban stan ima i dostupno parkiranje u plavoj zoni za 0,50 eura na sat. Apartman ima 35 m2 i nalazi se na vrlo dobroj lokaciji. Sadrži jednu zasebnu sobu s bračnim krevetom, dnevni boravak, kuhinju i kupaonicu te je vrlo dobro opremljen i ima sve što je potrebno za tvoj boravak u kratkom ili dugom razdoblju. Centar grada udaljen je svega 10 minuta hoda, a Dunavska zakovica s velikom pješčanom plažom udaljena je samo 15-20 minuta. Novi popularni trgovački centar Promenada udaljen je 5 minuta, a pekara, supermarketi i kafići su u blizini. Detalje o ovom smještaju doznaj ovdje.

 | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb  | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb

Možda vas zanima Zavirili smo u najotmjeniji stan u Zagrebu. Svojom ljepotom doslovno ostavlja bez daha Rubrika Life&style Life&style

Moderan studio apartman "Stella" 2 - za 2 osobe

Za razliku od prethodnog apartmana, ovaj studio ima 25 m2, no također se nalazi na vrlo dobroj lokaciji. Apartman ima bračni krevet, kuhinju, kupaonicu i balkon. Apartman je vrlo dobro opremljen i ima sve što je potrebno za tvoj boravak. Centar grada udaljen je 15 minuta hoda, a rijeka Dunav s velikom pješčanom plažom udaljena je samo 20 minuta. Trgovački centar Promenada udaljen je 5 minuta, a pekara i supermarketi su također veoma blizu. Detalje o ovom smještaju koji su odabrali gosti doznaj na linku.

 | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb

Stan u vintage stilu za dvoje

Apartman se nalazi na odličnoj lokaciji - u blizini centra grada, gradske plaže, u blizini trgovačkog centra Promenada, fakulteta i svih važnih znamenitosti koje bi možda željela posjetiti u gradu. U blizini možeš pronaći mnogo trgovina i restorana, a tu je i jedna slastičarnica u kojoj možeš započeti dan nakon noći partijanja. Što se tiče stana, on je funkcionalan, topao i pun svjetla. Spavaća soba ima udoban krevet i madrac za divan san. Kuhinja sadrži sve osnove za pripremu obroka ako odlučiš da ti se taj dan ne izlazi van. Detalje o ovom smještaju koji su odabrali gosti otkrij ovdje.

 | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb  | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb

Apartman za 4 osobe

Ovaj apartman ima perilicu, sušilicu, opremljenu kuhinju i može primiti do 4 osobe. Nalazi se na odličnoj lokaciji u blizini mosta koji vodi ravno do Petrovaradinske tvrđave. Ima i pogled na dvorište te sve druge sadržaje koji bi ti mogli zatrebati, poput sušila za kosu, šampona, regeneratora, sapuna, ručnika, posteljine, wi-fi, klimu pa čak i odvojen prostor za rad ako slučajno moraš i odraditi nešto tijekom festivala. Sve preostale detalje doznaj na linku.

 | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb  | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb  | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb

Shrekova močvara na AirBnb-u Možda vas zanima Shrek je odlučio napraviti nešto sa svojom močvarom. Njegova kuća stigla je na Airbnb - i besplatna je! Rubrika Life&style Life&style

Vintage stan za 6 osoba

Apartman se nalazi u mirnom dijelu Novog Sada pod nazivom „Stari grad” u centru grada. Između Dunavskog parka i pristaništa uz rijeku Dunav, 4 minute hoda od glavne pješačke zone - ulica Dunavska i Zmaj Jovina. Do 6 osoba može odsjesti u ovom smještaju koji ima dvije spavaće sobe s dva bračna kreveta i kaučem na razvlačenje. Tu su čak dva balkona te privatno ograđeno dvorište kako bi i tvoji kućni ljubimci mogli uživati. Nalazi se 800 m od tvrđave Petrovardin i EXIT festivala, a trgovine, kafići i restorani se nalaze na samo dvije minute hoda od stana. Detalje o ovom smještaju saznaj na linku.

 | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb  | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb

Stan na Dunavu za 4 osobe

Ovaj prostran, prozračan, udoban i potpuno opremljen stan na Dunavu, nalazi se na manje od deset minuta hoda od festivala Exit te pet minuta hoda od centra grada. Apartman ima prekrasan balkon s pogledom na Dunav i tvrđavu. Kuhinja je potpuno opremljena, a sadrži i Nespresso aparat za kavu, fritezu, električni roštilj te izbor kave i čaja. Uključen je puni pristup Amazon Primeu, Netflixu, Disneyju+ i HBO-u za popodnevni chill prije večernjeg partijanja. Ovaj smještaj specifičan je po tome što nudi doručak koji je uključen u cijenu te besplatan parking u dvorištu - što je veliki plus! Više o ovom smještaju otkrij na linku.

 | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb  | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb  | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb

Photo: Amir Hamzagić/ATAImages/PIXSELL

Komentari 0