Life&style

Zavirili smo u najotmjeniji stan u Zagrebu. Svojom ljepotom doslovno ostavlja bez daha

  • Predivno renoviran stan u centru Zagreba potpuno nas je oborio s nogu elegancijom i raskoši kakvu se na ovim prostorima rijetko susreće
  • Izdvojiti najljepši dio ove arhitektonske bajke je gotovo pa nemoguć zadatak, budući da svaka prostorija ima neki svoj je ne sais quoi faktor
  • Vlasnik stana, Ivan Jelaska, otkrio nam je više detalja o samom uređenju te inspiraciji koja stoji iza njega

Da sam u slike nevjerojatnog stana imena 'Luxury & unique apartment Aida' gledala izvan bilo kakvog konteksta, bez imalo bih muke bila uvjerena da je riječ o jednom od apartmana Waldorf Astorije: mozaik parketi, dvostruka vrata s elegantnim staklom i krunom s intarzijama, kristalni lusteri, kuhinja i kupaonica odjevene u bijeli mramor te veličanstveni 4,5 metra visoki zidovi istaknuti štukaturama osvajaju već prilikom prvih nekoliko sekundi pogleda na možda i najljepši interijer koji smo na ovim prostorima vidjeli.

 | Autor: Luva Villas Luva Villas

 | Autor: Luva Villas Luva Villas

 | Autor: Luva Villas Luva Villas

Sve spomenuto nije neobično susresti u raskošnim vilama glumačkih legendi, slavnih arhitekata, glazbenih zvijezda ili pak zdanjima koja su generacijama unutar moćnih, važnih i nerijetko plemićkih obitelji, no pod našim je nebom ovakav dragulj nešto što se doista viđa iznimno rijetko. 

Možda vas zanima Dom koji odiše toplinom još je važniji u zimi. 7 ideja za uređenje koje će ga pretvoriti u naše udobno gnijezdo Rubrika Life&style Life&style

Još prije godinu i pol ovaj je stan bio u poprilično lošem stanju, no čim ga je prvi put ugledao, njegov je vlasnik vidio sav potencijal te ga je doživio kao prazno platno na kojem će naslikati uistinu impresivno djelo. Ivan Jelaska, vlasnik agencije za booking luksuznih
vila - LUVA Villas, iza sebe ima već nekoliko adaptacija stanova u srcu Zagreba, a ovaj je, kaže, rezultat duge potrage za onim koji bi bio uređen kao nijedan do sada.

 | Autor: Luva Villas Luva Villas  | Autor: Luva Villas Luva Villas  | Autor: Luva Villas Luva Villas

On sam definira ga kao kombinaciju klasičnog i modernog dizajna - podovi i zidovi izvedeni su klasično, dok je namještaj moderniji, a iako je od prvog trena imao jasnu viziju kako ga želi urediti, zanimljive je ideje otkrio istražujući razna uređenja prvenstveno starih pariških stanova. 

 | Autor: Luva Villas Luva Villas  | Autor: Luva Villas Luva Villas

No nisu ideje jedino što je doputovalo iz inozemstva - gotovo sve u stanu izrađivano je po mjeri te upotpunjeno mnoštvom detalja koji su stigli iz drugih europskih zemalja. Noćne ormariće i stol u dnevnom boravku je domaća firma Trieri design osmislila posebno za ovaj stan i potpuno su jedinstveni, madrac na krevetu je dimenzijom 210x200 cm veći i od najvećih king size kreveta, detalji od mesinga uglavnom su stigli izvana, a kristalni lusteri također kupljeni u inozemstvu su svi redom antikni, stariji od 100 godina i u potpunosti restaurirani.

 | Autor: Luva Villas Luva Villas  | Autor: Luva Villas Luva Villas  | Autor: Luva Villas Luva Villas

Ova uzbudljiva avantura je od kupnje stana do završetka svih radova trajala 15 mjeseci prilikom kojih je Ivan surađivao s tri različita dizajnera, puna tri mjeseca radeći na finaliziranju nacrta i rendera, a velika je većina inkorporiranih dizajnerskih rješenja, priznaje, kombinacija njegovih vlastitih ideja i bratovih savjeta. 

Možda vas zanima Bračke kuće blizanke izgledaju veličanstveno: Rado bismo u njima proveli sunčane dane, ali i dočekali one hladnije! Rubrika Life&style Life&style

Izdvojiti najljepši dio ove arhitektonske bajke je gotovo pa nemoguć zadatak, budući da svaka prostorija ima neki svoj je ne sais quoi faktorU spavaćoj i dnevnoj sobi najviše se ističu upravo mozaik parket i stropovi ukrašeni štukaturama, predivna stara kaljeva peć i moderni kamin, dok je klasična kuhinja smještena u srcu stana odjevena u bijeli mramom i drvene elemente u pariški plavoj boji. 

 | Autor: Luva Villas Luva Villas

A koja mu je prostorija bila najveći izazov? Nismo iznenađeni što priznaje da je to ona koja izaziva najveći wow efekt - kupaonica. U nju se ulazi kroz velika dvostruka vrata s prozirnim staklom kroz koje pogled pada na samostojeću kadu, podove i dio zidova prekriva elegantni bijeli mramor, dok je ostatak zidova izveden sa štukaturama i obojen u duboku plavu boju neba.

 | Autor: Luva Villas Luva Villas  | Autor: Luva Villas Luva Villas

Od bijelog je mramora izrađen i veliki kupaonski blok s dva umivaonika pod kojim se nalaze ormarići izrađeni po mjeri od punog orahovog drveta, a mesingani detalji i velika ogledala s decentnim okvirima u istoj boji samo dodatno naglašavaju eleganciju ove priče. Najposebnije ogledalo bez imalo sumnje je veliko grigio ogledalo široko 3 i visoko 4,5 metra iza kojeg se krije skrivena prostorija s tušem i wc-om. Jedina vrata iza kojih se skriva veća čarolija od ove mogla bi biti samo ona onog poznatog ormara koji vodi u Narniju. U okvirima stvarnosti, teško da će išta nadmašiti ovu bajku! 

Photo: Luva Villas
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jesuistoujoursprete

    Da, na prvu....ali kada se pogleda bolje izgleda poluprazno