Life&style

Ova kućica od stakla nalazi se usred pustinje lave i omiljena je na Airbnb-u! Bi li se usudila provesti noć u njoj?

U pustinji lave, na samo pet minuta udaljenosti od gradića zvanog Hella na jugu Islanda, nalazi se ova sanjiva staklena kućica za dvoje. U malom susjednom gradu od 800 stanovnika može se naći bazen, teretana, sauna, vodeni tobogani, benzinska postaja, supermarket, trgovina alkoholnim pićima i medicinski centar. Hella je savršeno mjesto za provesti dan ako posjećuješ Island - to je uistinu centralna pozicija, udaljena sat vremena od Víka, Geysira, Gullfossa, a ujedno je i početna točka na putu do Landmannalaugara.

 | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb

Vík je poznat po crnoj pješčanoj plaži i kultnim formacijama stijena. S druge strane, Geysir je izvor vruće vode u geotermalnom području Haukadalur, a poznat je po svojim spektakularnim erupcijama. Gullfoss je veličanstveni vodopad smješten u kanjonu rijeke Hvítá, a Landmannalaugar je mjesto u prirodnom rezervatu Fjallabak, u gorju Islanda, poznato po prirodnim geotermalnim izvorima i divnom krajoliku. Ako odlučiš posjetiti ove prirodne ljepote Islanda i provesti noć u staklenoj kućici u pustinji, našli smo savršen smještaj za tebe na Airbnbu.

 | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb

Dobrodošli u ovaj impresivan tiny home na Islandu

Na tajnom i osamljenom mjestu može se naći ova kućica sa spavaćom sobom koja je u potpunosti napravljena od stakla i u kojoj možeš gledati u zvijezde iz udobnosti i topline kreveta. Iz kupaonice se također pruža pogled na najveće islandske vulkane Hekla, Eyjafjallajökull, Bláfjöll, Tindfjöll,…

 | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb

422 osobe imale su priliku odsjesti u ovoj kućici i ocijenile su smještaj, a njih čak 408 je dalo čistu peticu. Ukupna ocjena je zavidnih 4.97 i tako je ovo postao jedan od najomiljenijih smještaja na Airbnbu. U kućici se nalazi i potpuno opremljena kuhinja s luksuznim posuđem i uređajima, a ima i privatnu hidromasažnu kadu i terasu.

 | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb

 | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb

Eco-friendly smještaj kao “protuotrov” za hektičan, moderan tempo života

Ova staklena kućica okružena je s 500 hektara prirodnih polja lave. Radi se o jedinstvenom smještaju posvećenom prikazivanju prirode i etičkog luksuza. Ona je savršen “protuotrov” bjesomučnom tempu modernog života koja gostima nudi nesvakidašnje iskustvo boravka u srcu pustinje lave. U ovoj eco-friendly kućici od stakla i drveta osjećaš se kao da si vani, ali istovremeno uživaš u udobnost boravka unutra. Domaćinu je velika inspiracija ekologija i poštovanje prirode. Zemlja koja okružuje kućicu je raj za ptice svih vrsta jer je zabranjen bilo kakav lov. Uz to, namještaj je napravljen od drveta sakupljenog s plaža ísafjörður. Također, jastuci su ručno pleteni, a vuna obojena prirodnim proizvodima te dolazi s farme za spašavanje ovaca. Ona ne troši gotovo ništa jer sunce tijekom dana služi kao glavni izvor topline, a ima i svoj bunar te je voda jedna od najčišćih na svijetu. Ova staklena kućica je gotovo samoodrživa, eko i prilagođena veganima.

 | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb

Što se sve može naći u ovoj kućici?

Osim što ova kućica pruža prekrasan pogled na pustinju, planine i rijeku, tu je i kupaonica koja je opremljena sušilom za kosu, proizvodima za čišćenje, šamponom, regeneratorom, sapunom za tijelo, toplom vodom i gelom za tuširanje. Spavaća soba ima posteljinu, a prozorska jedinica dostupna je za klimatizaciju i grijanje kako bi mogla kontrolirati temperaturu kućice. Za sigurnost tu je alarm za dim, alarm za ugljični monoksid, aparat za gašenje požara i pribor za prvu pomoć.

 | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb

 | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb

 | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb

 | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb

Mjesto nudi WiFi vezu i radni prostor. Kuhinja omogućuje gostima da sami kuhaju obroke i opremljena je hladnjakom, osnovnim priborom za kuhanje kao što su lonci i tave, ulje, sol i papar, posuđem i priborom za jelo uključujući zdjelice, štapiće, tanjure, šalice itd. Tu je i indukcijski štednjak, pećnica, kuhalo za vodu, aparat za kavu, čaše za vino, toster, protvan za pečenje i blagovaonski stol. TV i perilica rublja nisu dostupni, ali neće ti biti ni potrebno puno drugih izvora zabave (a ni odjeće!) dok se opuštaš u grijanom jacuzziju.

 | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb

 | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb

Za jedno noćenje u ovoj kućici potrebno je izdvojiti čak 671 euro, a više detalja o smještaju možeš doznati na linku.

Photo: Airbnb

Komentari 0