Life&style
Sve što trebaš znati o 24-satnoj dijeti

Funkcionira li doista 24-satna dijeta, munjeviti program protiv viška kilograma?

  • Mršavljenje i turbo topljenje masnoće: to je ono što obećava 24-satna munjevita dijeta 
  • S tom se dijetom navodno može izgubiti 2 kg u 24 sata 
  • Na dnevnom redu su puno bjelančevina i sportova izdržljivosti. Funkcionira li ova dijeta?

Dakle, 24-satna dijeta obećava da možeš izgubiti do dva kilograma u samo jednom danu. Munjevita dijeta osmišljena je tako da sagorijeva što više masti te isprazni zalihe ugljikohidrata. Kako bi to funkcioniralo, uključuje se turbo sagorijevanje masti: odricanje od ugljikohidrata poput bijelog brašna, krumpira, slatkog voća.

Ispitanici sa Sveučilišta u Freiburgu izgubili su između 0,5 i 2 kilograma s ovom dijetom. Izgubili su malo mišićne mase i udvostručili stopu sagorijevanja masti. Tijelo tada dobiva energiju isključivo iz vlastitih masnih rezervi.

Prehrana JLo: evo što Jennifer Lopez pojede u jedan dan Možda vas zanima Zvjezdana prehrana: evo kako izgleda dnevni jelovnik Jennifer Lopez Rubrika Life&style Life&style

U tom razdoblju treba izbaciti ugljikohidrate i masnoće s jelovnika, umjesto toga se oslanjaš na prehranu bogatu bjelančevinama: hranu s proteinima koja potiče rad metabolizma.

via GIPHY

Kako djeluje 24-satna dijeta?

Cilj: sagorijevanje masti turbo brzinom. To bi trebalo postići unutar 24 sata tjelovježbom i niskokaloričnim obrocima. Početak je večer prije, kad treniraš do krajnjih granica. Tijelo prazni svoje zalihe ugljikohidrata i prelazi na sagorijevanje masti. Na dan stvarne dijete ima puno proteinske hrane: jaja, meso, riba, mliječni proizvodi. Ugljikohidrati poput tjestenine, krumpira ili banana su tabu. Trening (umjerene) izdržljivosti završava program.

Novi trend mršavljenja: dijeta sa svježim sirom Možda vas zanima Voliš svježi sir? Onda je ovaj novi trend mršavljenja za tebe pun pogodak Rubrika Life&style Life&style

via GIPHY

Vježbaj puno i jedi manje kalorija

Ovu uspješnu formulu za mršavljenje se ne može zaobići, čak ni u 21. stoljeću. Uz što je moguće više izbjegavanje ugljikohidrata, fokus je, naravno, na tjelovježbi. Stoga prvi trening treba započeti večer prije.
Ovisno o tome koliko si fit, sljedeći dan možeš odraditi intervalni trening. Naime, mišićna masa također osigurava sagorijevanje masti i na kraju dana imat ćeš oko jedan do dva kilograma manje na vagi. Zbog svog zdravlja trebala bi si dopustiti barem osam sati sna.

7 kilograma lakša u samo 5 dana? Kažu da to tako ide s "dijetom za dugovječnost

Za koga je prikladna 24-satna dijeta?

Za sve koji se žele riješiti kojeg kilograma i koji sport ne poznaju samo iz druge ruke. Naime, početak je brutalan. Čak i na dan prave dijete ne možeš se izvući s vježbanjem kraćim od sat vremena.

via GIPHY

Zaključak

Ovo je program za mršavljenje iz odjela „brzo i prljavo“. Prednost: gubiš na težini od prve minute i moraš izdržati samo 24 sata. To se čini izvedivim, a i može se ponoviti u bilo kojem trenutku čim težina opet izmakne kontroli. Međutim, između bi trebala imati tjedan dana odmora. 

Ovakva 24-satna dijeta nije prikladna kao trajno rješenje. Pomoći će ti jedino trajna promjena prehrane.

'Dijeta sreće': je li predobra da bi bila istinita? Možda vas zanima Dijeta koja nas usrećuje? Je li ovo predobro da bi bilo istinito? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0