- Čokolada i kikiriki su jedan savršen spoj o kojem možemo napisati retke i retke. Volimo ga jer daje savršenu ravnotežu slatkišu
- Najbolje je ove pločice napraviti dan prije nego ih misliš ponuditi ili konzumirati jer trebaju stajati u hladnjaku barem četiri sata
- Imamo odličan recept, a uz samo pet sastojaka, priprema nije nimalo komplicirana
- Pročitaj više: Novi recept za limoncello cheesecake: Neodoljiva torta od sira s likerom od limuna na drugačiji način
Slastice po uzoru na poznate slatkiše uvijek su nam zanimljive, a Snickers zauzima posebno mjesto kod mnogih. Čokolada i kikiriki, pa sve skupa uz dodatak karamele. Ne može biti loše! Čak i ako ne voliš karamelu samu za sebe ili u drugim čokoladnim slasticama, u ovoj kombinaciji kao Snickers pločice karamela postaje savršen dodatak. Baš kao višnja na šlag!
Slanoća kikirikija, čak i kad nije posebno posoljen, daje čokoladi jednu novu dimenziju okusa, koja oduševi posebno one koji nisu skloni izrazito slatkom. No, ustvari ta sol dodatno istakne slatkoću čokolade – baš kao kad radiš neki jako čokoladni desert, pa u receptu naletiš na sol i iznenadiš se. Ta sol istakne slatkoću, ma koliko nelogično zvučalo, i nemoj ju izbjeći.
No, na stranu to što uistinu volimo ove slatkiše inspirirane poznatim slasticama, čokoladicama i slično. Više od tog volimo samo kad sastojke za ono što želiš pripremiti možeš nabrojiti na prste – još bolje jedne ruke! A iako zimi volimo upaliti pećnicu i zamirisati kuću nekom finom pitom ili kolačem, nekad stvarno dobro dođe kad nešto ne moramo peći, kao što je to slučaj s ovim Snickers pločicama.
Ipak, čak i ako ne moraš paliti pećnicu, morat ćeš malo pričekati za konzumaciju. Najbolje je ove pločice napraviti dan prije nego ih misliš ponuditi ili konzumirati, jer trebaju stajati u hladnjaku barem četiri sata. Dakle, napravi ih dan ranije, jer u protivnom nećeš moći izdržati ako počneš odbrojavati...
Snickers pločice
Sastojci:
- Za pločice:1 šalica prirodnog slanog maslaca od kikirikija*
- ¼ šalice javorovog sirupa
- ½ šalice zobenog brašna – mljevenih krupnih zobenih pahuljica (može i brašno od badema)
- ¼ šalice mljevenog lana (ili malo više zobenog brašna)
Za preljev:
- ¾ šalice komadića čokolade
- 2 žlice prirodnog slanog maslaca od kikirikija
*Maslac od kikirikija trebao bi biti onaj malo više tekući, a svakako ga treba prije izvaditi iz hladnjaka ako ga tamo držiš. Ako maslac nije slan, dodaj ½ žličice morske soli.
Priprema:
- Obloži posudu za pečenje 20x20 cm papirom za pečenje.
- Pomiješaj sve sastojke za pločicu u zdjeli i miješaj dok ne postane glatko.
- Smjesu ravnomjerno utisni u obloženu posudu.
- Napravi preljev tako da u malu zdjelu staviš komadiće čokolade i maslac od kikirikija. Stavi u mikrovalnu na dvaput po 30 sekundi, te nakon svakog grijanja promiješaj.
- Prelij čokoladom smjesu za pločice i gumenom lopaticom zagladi. Vrh možeš posuti soli u listićima.
- Stavi u hladnjak na četiri sata ili preko noći. Kad se stvrdne, nareži na 16 ploški. Čuvaj u vrećici za zamrzavanje ili hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.