- Vani je prava zima, pada snijeg i hladno je. Postoji li bolji trenutak od dekice, omiljene serije i vruće čokolade?
- Imamo recept za neobičnu vruću čokoladu koju slavna 'Bosonoga kontesa' priprema uz dodatak praha od kajenske papričice
- missGASTRO prenosi recept, a priprema ovog slasnog napitka traje samo pet minuta
Ina Garten autorica je deset uspješnih kuharica, a od 2002. godine i voditeljica kulinarskog showa 'Bosonoga kontesa' na Food Networku. Vjerujemo da je u bogatoj karijeri isprobala mnogo recepata za vruću čokoladu, ali najdraži joj je ipak onaj s tamnom čokoladom i kajenskim paprom.
Sastojci u nastavku dostatni su za dvije osobe, a priprema traje samo pet minuta, pa ti predlažemo da se oraspoložiš i zagriješ jednom šalicom Inine vruće čokolade.
Meksička vruća čokolada
Sastojci:
- 500 ml mlijeka
- 1 žlica smeđeg šećera
- 150 g tamne čokolade
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- prstohvat cimeta u prahu
- prstohvat kajenske papričice
- 2 štapića cimeta
Priprema:
- Mlijeko i šećer zagrij na laganoj vatri. Makni s vatre i dodaj komadiće čokolade, vaniliju, cimet i prah kajenske papričice.
- Pričekaj dvije minute, promiješaj, a zatim vrati na vatru i pričekaj za počne ključati.
- Makni s vatre čim zavrije, prelij u čaše i serviraj sa štapićima cimeta.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.