Life&style

Evo zašto pola New Yorka pije mlijeko od pistacija - naravno, imamo i recept!

  • Domaće mlijeko od pistacija trenutačno osvaja srca influencera
  • I naša također, jer je doista riječ o nečem jako finom i zdravom
  • Pokazat ćemo ti koliko ga je lako spraviti

Bademovo mlijeko, zobeno mlijeko, kokosovo mlijeko - sve je više ljudi koji zbog svog zdravlja i okoliša preferiraju ukusne zamjene za kravlje mlijeko. Pridošlica koja je otkrivena u modernom New Yorku pridružila se trendovskim pićima. Riječ je o mlijeku od pistacija.

U SAD-u se ovaj novi trend mlijeka može kupiti čak i u supermarketima. Amerikanka Roxana Saidi osnovala je kalifornijsku etiketu Táche, koja sada proizvodi mlijeko od pistacija. To je mlijeko bez dodatnih ulja, kao zaslađena ili nezaslađena varijanta, a napravljeno je od 100% pistacija s obiteljskih farmi.

Možda vas zanima Novo hit piće? Ekipa na TikToku Cedevitu pije s mlijekom - reakcije su raznolike Rubrika Life&style Life&style

Evo zašto je mlijeko od pistacija toliko zdravo

Pistacije imaju puno kalorija (100 grama ima približno 600 kalorija), jer se sastoje od nekih 50 posto (dobre) masti. Međutim, većina su to nezasićene masne kiseline. Sadržaj bjelančevina je gotovo 20 posto. Pistacije sadrže visokokvalitetne vitamine iz skupine B - između ostalog, važni su za živce. Pistacije također sadrže vitamine E i pro-vitamin A. Vlakna koja sadrže također su dobra za probavu.

Možda vas zanima Proliješ mlijeko kad ga točiš? To je normalno, ako ga držiš na krivi način Rubrika Life&style Life&style

Evo kako ćeš lako sama spraviti mlijeko od pistacija

Sastojci za 2 čaše

• 100 g pistacija (oguljena i nepržena)

• 0,5 l vode

• prstohvat mljevenog kardamoma

• 0,5 žličica javorovog sirupa

• 1/4 mahune vanilije

Priprema

1. Namači pistacije u hladnoj vodi oko 2 sata. Zatim ocijedi vodu i dobro isperi pistacije.

2. Stavi litru vode, srž od polovice mahune vanilije, prstohvat kardamoma i javorov sirup u mikser te piriraj najprije na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini sve dok više ne vidiš komadiće.

3. Zatim procijedi mlijeko od pistacija kroz sito s vrlo sitnom mrežicom ili kroz grubu kuhinjsku krpu.

4. Spremi mlijeko od pistacija u hladnjak. Rok trajanja mu je oko 2 - 3 dana.

 

POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?

Photo: Instagram/ @michellesipsandsavors / @tachepistachiomilk
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    super