- Naravno da mnoge svakodnevne stvari radimo na svoj uobičajeni način koji nije uvijek najjednostavniji
- Pa se oduševimo kad vidimo trik kako si olakšati posao - mi smo ih pronašli pet...
- Kako otovriti šećer, natočiti mlijeko, otrgnuti Toblerone, oguliti krumpir i jesti čips?
Učimo dok smo živi, htjeli, ne htjeli. Katkad na svojim greškama, katkad slušajući ljude mudrije od nas - koji su neki trik dokučili malo brže. Prođu i godine da nešto radimo na krivi način, na primjer otvaramo onu plastičnu kutiju sa sladoledom težim načinom. Tako smo naletjeli na tik kako da nam mlijeko ne podlijeva dok ga točimo iz kartonskog tetrapaka, ali i još nekoliko stvarčica koje bismo mogli raditi drukčije i - lakše. Baš fora. Da spomenemo samo neke: kladimo se da si (kao i mi!) čokoladu Toblerone lomila bespotrebno se mučeći i gulila krumpir na kompliciraniji način.
1. Gdje rastrgati vrećicu šećera
Ove uske vrećice za šećer kakve dobivamo u kafićima dizajn su stanovitog Benjamina Eisenstadta i vjerovala ili ne, zamišljeno je da paketić rastrgnemo na sredini umjesto da mu otrgnemo rub. Tako se šećer neće rasipati već sigurno završava u šalici. Možda probamo. Makar, već smo se verzirali na ovaj "pogrešan" način.
2. Kako točiti mlijeko
Mlijeko, a i sokovi u kartonskim pakiranjima najčešće otvor imaju bliže jednom rubu nego drugom. Točiš li ih na način da je otvor dolje, bliže čaši, zrak ne može ulaziti u tetrapak i zbog toga će se tekućina izlijevati neujednačeno. Malo zastane, pa odjednom jače pljusne van. Okreni ga tako da je otvor na gornjoj strani - kao na ilustraciji. Tekućina će glatko istjecati.
3. Krumpir oguli u tri poteza
Govorimo o krumpiru koji se kuha u ljusci - prije nego što ga staviš kuhati, na sredini tankim nožem zareži koru ukrug oko cijelog krumpira. Kad se krumpir skuha, stavi ga pod hladnu vodu i oguli u dva poteza, bez noža. Pogledaj video.
4. Pravilan način jedenja Pringlesa
Gurneš pola ruke u onaj uski tuljac i čeprkaš da uhvatiš komad čipsa, priznaj. Jedenje Pringlesa bit će mnogo lakše ako u onu tubu uguraš presavinuti komad A4 papira pa na njemu, elegantno, izvučeš čips van. Netko se dobro dosjetio.
5. Kako otgnuti komad Toblerone?
E, pa ii za to postoji bolji nečin nego da onaj trokutić odlomiš (što ne ide baš lako). Umjesto da ga prstima pokušavaš povući/okrenuti od ostatka čokolade, treba ga pritisnuti prema čokoladi. Tako lakše pukne i odlomi se.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.