Life&style

Evo zašto ne bi trebala spavati s uključenim ventilatorom u spavaćoj sobi

  • Kad temperature porastu do neugodnih vrućina, mnogima je teško zaspati navečer. Ako nema klime u sobi, onda nam pomaže jedino ventilator…
  • Međutim, upravo bi se ventilatora trebalo odreći jer ćeš tako izbjeći zdravstvene probleme

Kad se noću ne "rashladi“, velika sparina i vrućina mogu biti problem za noćni mir. Prva pomoć je ventilator u spavaćoj sobi – koji će ohladiti zrak, ali će i redovitim "puhanjem“ malo ohladiti tijelo. Ali, usprkos tome bi ga trebalo izbaciti iz spavaće sobe. 

via GIPHY

Ventilatori nisu za alergičare 

Osim što ventilator "vrti“ zrak u prostoriji, radi to i sa prašinom i peludi. A to je jako nezdravo za alergičare i ljude koji imaju problema s dišnim putevima. Malo vjetra može biti puno štetnije nego što misliš. 

Možda vas zanima Znamo kako napraviti savršen večernji look za ljetne provode! Rubrika Beauty Beauty

Glavobolja od ventilatora

Ventilator može i kod drugih osoba izazvati loše popratne pojave u spavaćoj sobi. Ako se izložiš kontinuiranom strujanju zraka, isušit će ti se koža. Ako ti za vrijeme spavanja usta i oči nisu potpuno zatvoreni, sljedeće jutro mogu biti nadraženi. Moguće je čak da se probudiš s jakom glavoboljom – što je nadasve jasan znak da ubuduće isključiš ventilator dok spavaš. 

Bolovi u mišićima

Od rada ventilatora u sobi mogući su čak i bolovi u mišićima. Zbog koncentriranog i hladnog zraka mišići se stežu i grče, ako se budite s bolovima u određenom dijelu tijela koji su bliže ventilatoru, možete odmah znati u čemu je problem. Bolovi u vratu su također učestaliji kod osoba kojima je glava u blizini ventilatora tijekom noći.

via GIPHY

Možda vas zanima Zbogom flamingosi, ovo ljeto hit će biti luftić u obliku šljokičaste boce roséa! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0