Life&style 29. rujna 2019.

Evo zašto bi svake večeri trebala savijati noge u krevetu – i ne, nije ono što misliš!

Shutterstock/Instagram.
  • Ruku na srce - kome uspijeva svake večeri napraviti neku vježbu kako bi se opustile i pripremile za dobar san?
  • Jako nas je malo, zar ne? A, primjerice, malo joge dobro bi nam došlo…
  • Ovu superjednostavnu vježbu možeš raditi svake večeri – i to u krevetu! 

Postoje neki pokreti koji nam mogu pomoći da bolje spavamo. Ali, ako ćemo biti iskrene, jako je teško nama samima ugraditi trening joge u večernju rutinu. Ako se slažeš s nama, onda imamo jednu sasvim jednostavnu vježbu za tebe (i nas). Ta vježba uopće nije naporna i izvrsna je za početnike, ali i za napredne. Osim što pomaže kod problema sa spavanjem, pomaže i onima koji nemirno spavaju. 

Možda vas zanima... Kako biti fit radeći samo dvije vježbe – i to kod kuće Rubrika Life&style Life&style

Koljena na prsa 

Ova vježba je idealna kad već ležiš u krevetu. Dakle, lezi na leđa (bez jastuka), savij noge u koljenima te koljena povlači prema prsima koliko god možeš. Rukama primi potkoljenice – toliko čvrsto da povučeš koljena toliko da dodirnu prsa. Osim što će ti to opustiti kukove, opustit će i leđa. Ostani neko vrijeme u tom položaju te nekoliko puta duboko udahni i izdahni. Koncentriraj se na disanje. Ova vježba pomaže smanjiti stres te potiče opuštanje. Nakon nje ništa više ne stoji na putu dobrom snu. 

Možda vas zanima... Ravan trbuh možeš postići pomoću samo jedne jednostavne vježbe - i ne, nisu trbušnjaci! Rubrika Life&style Life&style

Komentari 0