Beauty

5 jednostavnih vježbi koje će te uspješno riješiti opuštenog podbratka

  • Podbradak naraste zajedno s brojem kilograma, no može ostati čak i kad smršavimo
  • Ove jednostavne vježbe možeš svakodnevno raditi jer ne oduzimaju puno vremena
  • Učvrstit će i zategnuti donji dio lica čak i ako je tvoj podbradak stvar genetike

Podbradak često dolazi s kojim kilogram viška. Kad se jedom sakupi masno tkivo na podbratku, nažalost nije baš jednostavno lako ga se riješiti.

Lako se može dogoditi da si na dijeti, izgubiš kilograme, ali podbradak ostane. Posebno ako si u godinama kad je koža već počela gubiti elastičnost i pomalo se opustila. No, debljina nije jedini uzrok nastajanja podbratka, uzroci mogu biti vrlo neočekivani, no kako god bilo, dobro je pokušati sa sljedećim vježbama – kako bi se brzo riješila podbratka. 

Možda vas zanima Nesnosne vrućine još uvijek traju, ali mi znamo nekoliko trikova kako ćeš se rashladiti Rubrika Life&style Life&style

1. Vikanje (može i u tišini)

Otvori usta kao da želiš jako glasno viknuti. Ponovi to više puta. Ta vježba jača muskulaturu čeljusti te napinje cijelo lice. P. S. Pritom ne moraš doista viknuti, ali i možeš. Na primjer, kad te ukućani dobro iznerviraju viči na sav glas i iskoristi to u borbi protiv podbratka.

via GIPHY

2. Vrti glavom 

Ovdje je važno da ne mašeš naglo glavom naprijed-nazad kako se ne bi ozlijedila. Najbolje je polako krenuti s glavom lijevo na desno pa je okretati na jednu pa na drugu stranu. Ponovi to deset puta, napravi kratku stanku – i tako ponovi u pet serija. 

3. Upri jezikom prema nepcu 

S ovom vježbom treniraš muskulaturu vrata. Stisni usne i pritisni jezik jako o nepce. Tiskaj što jače možeš. Drži tako nekoliko sekundi pa opusti. Ponovi to nekoliko puta.

4. Šaka na bradi 

Stisni šaku i stavi je pod bradu. Pritisni glavom prema šaci te tako drži nekoliko sekundi. Ova vježba je dobra protiv podbratka, ali i obješenih obraza. 

5. Naizmjenično tuširanje 

Poznato je da je tuširanje naizmjenično hladnom i vrućom vodom dobro protiv celulita. Na vratu će biti jednaki učinak. Jednostavno tuširaj podbradak naizmjence hladnom pa vrućom vodom. Najbolje je to raditi svaki dan. 

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0