Life&style

Ne mora biti debljina - ako je ovo razlog zašto imaš podbradak, možeš ga se riješiti

  • Mnoge od nas pate zbog njega, ali podbradak ne mora nužno nastati od prekomjerne težine ili gena
  • Postoje i drugi razlozi, a možda ga se možeš i prilično lako riješiti

Podbradak nas može jako živcirati te definitivno ne izgleda baš lijepo. Ali, ako nije nastao od prekomjerne težine, od čega je onda nastao? Postoji nekoliko uzroka za nastanak podbratka, a uz malo sreće brzo ćemo ga se moći riješiti. 

Nakupljanje vode

Kod pretjerane konzumacije alkohola može doći do nakupljanja vode na licu. To se ne manifestira samo velikim podočnjacima i nateklim očima, nego i na vratu. Također i prehrana s puno soli i šećera može uzrokovati nakupljanje vode. Međutim, prije nego uzmeš neke tablete ili čajeve koje smanjuju količinu tekućine u tijelu, pokušaj prvo isamnjit unos ove tri spomenute namirnice te piti puno obične vode. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Problemi s hormonima 

Ako si primijetila da dolazi do povećanja podbratka, odnosno područja vrata, svaki puta u isto vrijeme za vrijeme menstruacije, to može značiti da ti hormoni divljaju. U tom slučaju najbolje je potražiti savjet liječnika. 

Možda vas zanima Imaš li mliječno, glutensko, vinsko ili šećerno lice? Rubrika Life&style Life&style

Netolerancija na određenu hranu 

Često je uzrok podbuhlog lica netolerancija na neke prehrambene namirnice. Ako ne podnosiš mlijeko ili gluten, to može biti uzrok nastanka podbratka. U svakom slučaju preporučuje se savjetovati s liječnikom. Osobito ako često imaš i probavne probleme - zatvor ili dijareju, bolove u trbuhu, nadutost...

 

Što kažeš na to da ovog ljeta napraviš nešto za sebe? Odaberi svoju ljetnu missiju i osvoji genijalne nagrade!

Photo: Getty Images

Komentari 0