Life&style
Vježba s kojom ćeš skinuti višak kilograma

Evo kako sagorjeti uskrsne kalorije u trenu uz jednu jednostavnu vježbu

  • Tijekom uskrsnih blagdana si naveliko grickala i sad te grize savjest?
  • Ne brini, uz malo truda i volje lako ćeš skinuti koji kilogram viška
  • Dovoljno je da radiš jednu jednostavnu vježbu: plank 

Jedva da su blagdani gotovi kad se odjednom pojavi grižnja savjesti: pojeli smo previše čokoladnih zečića, a sportska rutina je pomalo zanemarena. Čak i ako je sasvim normalno koncentrirati se na gozbe s obitelji i uživati u praznicima, mala promjena u prehrani i tjelovježbi nakon opuštanja ne može škoditi. Jedna od najboljih vježbi da se brzo vratiš u formu i oprostiš se od uskrsnih neželjenih kilograma? Klasični plank – ali, jedino ako vježbu radiš ispravno!

 | Autor: Unsplash/Bruce Mars Unsplash/Bruce Mars

Plank, također poznat kao izdržaj, je vježba koja je neophodna za snažno tijelo. Osobito se jača i učvršćuje srednji dio, odnosno „jezgra (core)“ tijela,. Snažni mišići trupa su alfa i omega za učinkovit napredak treninga. Premda planking poboljšava držanje i izdržljivost te koristi široku paletu mišićnih skupina, ne može se opisati kao pravi ubojica kalorija: 60 sekundi plankinga sagorijeva samo tri kalorije. Međutim, uz lagani zaokret u vježbi, izgorjet će četiri puta više!

Dvije vježbe dovoljne su da uvijek budeš uz formi Možda vas zanima Kako bi dugoročno ostala u formi, potrebne su ti samo ove 2 vježbe, kaže stručnjak Rubrika Life&style Life&style

'Plank drag' spaljuje uskršnje kilograme

Za vježbu kurenja kalorija zauzmi položaj visokog planka (nasloni se na dlanove umjesto na podlaktice). Ruke bi ti trebale biti tik ispod ramena, trbušnjaci stegnuti, a leđa ravna. Posebnost vježbe: ispod svakog stopala se stavlja mali ručnik ili treniraš u čarapama kako bi stvorila mogućnost klizanja po podu. Sada u ovom položaju trebaš povući tijelo s jedne na drugu stranu koristeći samo ruke za kretanje („puzanje“ prema gore).

 | Autor: Pinterest Pinterest

Jedan krug (naprijed i nazad) sagorijeva golemih 12 kalorija. 

Važno: drži tijelo napetim tijekom vježbe i pokušaj ne pomicati kukove ako je moguće.Također možeš modificirati vježbu i umjesto ruku pomicati stopala van i opet unutra ili ih čvrsto povlačiti prema trbuhu. U svakom slučaju, dosadni uskršnji kilogrami će se otopiti, a mišići trbuha i corea će se ojačati.

Možda vas zanima Trening od 4 sekunde koji izgara masti? Nije šala, već znanstveno dokazana tvrdnja koju moramo isprobati Rubrika Life&style Life&style
Photo: shutterstock

Komentari 0