Life&style
Dvije vježbe dovoljne su da uvijek budeš uz formi

Kako bi dugoročno ostala u formi, potrebne su ti samo ove 2 vježbe, kaže stručnjak

  • Runda trčanja, zumba ili možda joga - koja je vrsta sporta najučinkovitija? 
  • Zapravo, prema jednom stručnjaku, potrebne su nam samo dvije fitness vježbe kako bismo bili u formi i zdravi
  • Obje vježbe možeš raditi kod kuće i ne trebaju ti nikakve fancy sprave 

Ako se premalo krećemo, uvelike štetimo zdravlju – slabije spavamo, brže starimo, usporavamo metabolizam i također smanjujemo kapacitet mozga. U principu, svaki oblik tjelesne aktivnosti je dobar, a to se odnosi i na odlazak u šetnju, čišćenje ili pranje suđa. Ali, kako bismo dugoročno ostali u formi i zdravi te kako bismo spriječili npr. kardiovaskularne bolesti, potrebni su nam i kardio treninzi te trening snage.

Burpees (marinci) + skakanje preko užeta: Optimalne vježbe za održivo zdravlje i kondiciju

Doktor Michael Joyner je američki liječnik i fiziolog koji je godinama proučavao vezu između sporta te tjelesne i mentalne izvedbe. Prvenstveno preporučuje dvije vježbe s kojima ostajemo u formi, zdravi i učinkoviti: burpees + skakanje preko užeta.

Obje vježbe su vježbe apsolutne snage jer treniraju našu izdržljivost i istovremeno grade mišiće. U intervjuu za Business Insider dr. Joyner naglašava koliko je važan trening snage, ali očito se zalaže za dvije kombinirane vježbe, koje također pokreću kardiovaskularni sustav.

via GIPHY

Cindy Crawford Možda vas zanima Cindy Crawford složila je omiljenu kompilaciju vježbi za ravan trbuh koja može i tebi pomoći Rubrika Life&style Life&style

Burpees: Ovako se izvode takozvani 'marinci', skok iz skleka

1. Čučni iz stojećeg položaja te stavi obje ruke ravno na pod.

2. Sada skoči stopalima unatrag dok ti noge ne budu ispravljene i ne dođeš u položaj za plank ili sklek.

3. Iz skleka sada ponovno skoči naprijed s nogama kako bi došla u stojeći položaj.

4. Ponovi vježbu nekoliko puta. Možeš povećati broj ponavljanja iz treninga u trening.

via GIPHY

Preskakivanje užeta: evo na što moraš obratiti pažnju 

Za preskakivanje užeta dr. Michael Joyner koristi uže s dodatnim utezima. Na taj način povećavaš intenzitet treninga i maksimiziraš pozitivan učinak na svoje zdravlje. Trebala bi vježbati oko 30 minuta po setu. Za varijaciju također možeš skakati na jednoj nozi ili usporiti i ponovno povećati brzinu.

via GIPHY

Za cijeli trening važno je izmjenjivati dane intenzivnog vježbanja s prilično mirnim danima. To daje tvom tijelu, kardiovaskularnom sustavu i tvojim mišićima vremena za regeneraciju i optimalan rad.

Vježbe koje se mogu raditi i u krevetu Možda vas zanima Ulijenila si što se sporta tiče? Ovih 5 fitness vježbi možeš raditi i u krevetu Rubrika Life&style Life&style
Photo: shutterstock

Komentari 0